fbpx
Connect with us

Gheorghe Flutur, pledoarie pentru revenirea Europei la VALORILE tradiționale

Gheorghe Flutur, pledoarie pentru revenirea Europei la VALORILE tradiționale - News Moldova

Suceava

Gheorghe Flutur, pledoarie pentru revenirea Europei la VALORILE tradiționale

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că Europa ar trebui să se întoarcă la valorile fundamentale, mai ales la cele creștin-democrate, pentru a fi mai pragmatică și echilibrată. Această afirmație a fost făcută în cadrul unei prelegeri despre parcursul european al României, desfășurată luni

Astăzi, la Suceava, trei figuri remarcabile din lumea intelectuală au fost prezente la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde au adresat o audiență numerosă, discutând despre direcția europeană a României, provocări și riscuri, și au răspuns întrebărilor publicului. Printre aceste personalități s-au numărat Teodor Baconschi, Adrian Papahagi și Sever Voinescu.

Evenimentul a fost marcat de prezența oficialilor locali și a parlamentarilor Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu,  iar gazda a exprimat recunoștința față de invitații speciali pentru contribuțiile lor academice înalte, care au abordat subiecte precum liberalismul, egalitarismul și populismul.

Fiecare dintre cei trei invitați a abordat subiecte de importanță majoră: Teodor Baconschi a discutat despre Ucraina și despre cum ar trebui să reacționeze România în fața provocărilor din regiune, Sever Voinescu a vorbit despre rolul liderilor și importanța respectării promisiunilor, iar Adrian Papahagi a analizat conceptul de liberalism, subliniind diferența dintre liberalismul autentic și libertinaj.

Gazda evenimentului a atras atenția asupra unor subiecte controversate discutate în prezent în Uniunea Europeană, precum consumul de insecte sau interzicerea creșterii animalelor pe motive ecologice, pe care le-a considerat extrem de utopice și care alimentează extremismul. El a pledat pentru o întoarcere la valorile fundamentale, inclusiv cele creștin-democrate și liberale, însoțite de responsabilitate și echilibru, în loc de libertinaj.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top