fbpx
Connect with us

Gheorghe Flutur, Președintele CJ Suceava: 26 de primării vor primi fiecare câte un microbuz școlar. Proiect de 6,8 milioane de euro din PNRR

gheorghe-flutur-anunta-initierea-unui-proiect-de-4,6-milioane-de-lei-pentru-dotarea-scolilor-speciale-din-judetul-suceava-cu-mobilier-si-echipament-digital

Suceava

Gheorghe Flutur, Președintele CJ Suceava: 26 de primării vor primi fiecare câte un microbuz școlar. Proiect de 6,8 milioane de euro din PNRR


Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a anunțat că a semnat un contract pentru achiziționarea a 26 de microbuze școlare, în cadrul unui program european inclus în PNRR

Aceste microbuze vor fi furnizate, prin intermediul CJ, către 26 de primării din județul Suceava, în vederea îmbunătățirii transportului școlar.

Acest program beneficiază de finanțare europeană în valoare de 6,8 milioane de euro și se încadrează în conceptul de “școli verzi” și transport durabil.

”Este un program european pe Planul Național de Redresare și Reziliență, de 6,8 milioane de euro. E vorba de 26 de primării care vor primi fiecare câte un microbuz școlar.

Ce e important de știut că sunt niște criterii care au fost afișate în transparență publică. Este vorba de numărul de elevi, de distanța de parcurs, e vorba de situația persoanelor cu ajutor social din localitatea respectivă.

E vorba de rețeaua de mijloace de transport în comun, de angajamentul primăriilor de a înființa stații de încărcare, pentru că vor fi microbuze electrice.

Este un program pentru școli verzi și microbuze electrice”, a explicat președintele CJ Suceava.

News Moldova îți recomandă și ...   Angelica FĂDOR (PNL): "Partidul Național Liberal își menține angajamentul de a sprijini profesorii"

Fiecare primărie selectată pentru acest program va primi un microbuz școlar, iar criteriile de alegere au fost stabilite în mod transparent

Acestea includ numărul de elevi, distanța de parcurs, situația persoanelor cu ajutor social din localitate, rețeaua de transport public și angajamentul primăriilor de a dezvolta stații de încărcare, deoarece microbuzele vor fi de tip electric.

Gheorghe Flutur a explicat că în județul Suceava există în prezent 144 de microbuze școlare în circulație, însă în urma evaluării necesarului făcute de primării, se estimează că ar fi nevoie de aproximativ 210 astfel de vehicule.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Angelica FĂDOR: "Președintele României a promulgat două legi importante, legile 229/2023 și 230/2023 pentru buna funcționare a autorităților publice locale"

El a subliniat că cele 26 de microbuze aflate în planul actual sunt primul pas în direcția îndeplinirii acestei necesități.

În plus, președintele CJ a menționat că s-a făcut o solicitare la Ministerul Dezvoltării pentru încă 10 microbuze și că există un proiect în dezbatere publică la Ministerul Mediului pentru procurarea a cel puțin 25 de microbuze electrice prin fondul de mediu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top