fbpx
Connect with us

Gheorghe Flutur se retrage de la conducerea Consiliului Județean Suceava. Cine îi va prelua atribuțiile?

Gheorghe Flutur se retrage de la conducerea Consiliului Județean Suceava. Cine îi va prelua atribuțiile? - News Moldova

Suceava

Gheorghe Flutur se retrage de la conducerea Consiliului Județean Suceava. Cine îi va prelua atribuțiile?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, intenționează să nu mai rămână în funcție până la finalul mandatului său și își va transfera atribuțiile sale unuia dintre cei doi vicepreședinți.

Acest lucru se poate observa într-un proiect de hotărâre inițiat de vicepreședintele Vasile Tofan, care va fi discutat într-o ședință a Consiliului Județean Suceava în săptămâna viitoare, pe data de 19 iunie. Scopul proiectului este desemnarea unui vicepreședinte al CJ care să preia funcția de președinte până la finalul lunii octombrie, când se încheie mandatul lui Flutur.

Gheorghe Flutur nu a putut fi contactat pentru a comenta această decizie și nu a răspuns la apeluri sau mesaje.

Vasile Tofan a confirmat că încă nu au fost stabilite detaliile plecării lui Flutur – fie că este vorba de demisie sau concediu – și că nu este stabilită încă data la care acest eveniment va avea loc.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, alegerea noului președinte se va face prin vot secret al consilierilor județeni, majoritatea absolută fiind necesară pentru validare.

În alegerile din 9 iunie, Gheorghe Flutur a fost învins de social-democratul Gheorghe Șoldan.

Este important de menționat că alegerile locale din 2020 au fost organizate în septembrie din cauza pandemiei COVID-19, iar mandatele aleșilor locali au fost prelungite până la data de 1 noiembrie 2020. Acest lucru a fost necesar pentru a permite desfășurarea scrutinului, finalizarea mandatelor în curs și preluarea funcțiilor de către noii aleși. Mandatele celor aleși în 9 iunie vor începe la data de 1 noiembrie 2024.

Gheorghe Flutur se retrage de la conducerea Consiliului Județean Suceava. Cine îi va prelua atribuțiile? - News MoldovaGheorghe Flutur se retrage de la conducerea Consiliului Județean Suceava. Cine îi va prelua atribuțiile? - News MoldovaGheorghe Flutur se retrage de la conducerea Consiliului Județean Suceava. Cine îi va prelua atribuțiile? - News Moldova


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top