fbpx
Connect with us

Gheorghe Flutur și Lucian Bode, REACȚII în contextul afirmațiilor publice făcute de Rareș Bogdan la adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu

Gheorghe Flutur și Lucian Bode, REACȚII în contextul afirmațiilor publice făcute de Rareș Bogdan la adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu - News Moldova

Suceava

Gheorghe Flutur și Lucian Bode, REACȚII în contextul afirmațiilor publice făcute de Rareș Bogdan la adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În cadrul unui interviu acordat Prima News, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat că l-ar remania pe Bogdan Aurescu de la Externe, dacă ar fi șeful acestuia. În același interviu, aceasta a mai menționat că ar da afară alți „câțiva miniștri”, printre care și Petre Daea (Agricultură), considerându-l mai bun la conducerea unui „târg”

Principalul motiv invocat de Rareș Bogdan în ceea ce îl privește pe Aurescu constă în faptul că acesta nu ar fi suficient de activ diplomatic, pentru a urmări interesele României pe dosarele importante. De asemenea, inclusiv gestionarea dosarului Schengen a fost una greșită, potrivit liderului europutaților români. Nu în ultimul rând, Rareș Bogdan, care este și vicepreședinte PNL, a punctat că nu neapărat partidul l-a pus ministru pe Aurescu, ci „statul”, fără a detalia ce înseamnă acest lucru, notează Adevărul.

Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan. Vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a fost precizarea lui Aurescu pentru „Adevărul”.

Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur nu este de acord cu afirmațiile publice făcute de europarlamentarul Rareș Bogdan la adresa ministrului de Externe Bogdan Aurescu.

Aflat la Siret astăzi, 14 martie 2023, Gheorghe Flutur a declarat că nu este de acord cu ieșiri publice de acest tip și că așteaptă să aibă loc o ședință a PNL în care să fie clarificate astfel de mesaje care, în opinia sa, fac rău partidului. Flutur susține că mai ales în contextul tot mai apropiat al rotativei nu își au locul asemenea ieșiri care umbresc realizările Guvernului Ciucă.

Gheorghe Flutur a mai subliniat că se ocupă de evaluarea membrilor PNL cu privire la îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare și că sunt lucruri pozitive care pot fi scoase în evidență însă ieșiri publice precum acest scandal dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu nu sunt de bun augur.

Afirmațiile lui Gheorghe Flutur au fost făcute după evenimentul de inaugurare a poligonului pompierilor militari de la Siret, la care a participat și ministrul de Interne Lucian Bode. Acesta a dezaprobat ieșirile publice ale lui Rareș Bogdan, pronunțându-se pentru o clarificare într-o ședință internă cu privire la acest scandal. Totodată, l-a dat ca bun exemplu de conduită în public cu privire la colegi de partid și de Guvern pe Gheorghe Flutur.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top