fbpx
Connect with us

Gheorghe Haliță, fost primar al comunei sucevene Siminicea, trimis în judecată de DNA pentru FRAUDE cu fonduri europene

siminicea primarie 1 - News Moldova

Suceava

Gheorghe Haliță, fost primar al comunei sucevene Siminicea, trimis în judecată de DNA pentru FRAUDE cu fonduri europene


Fostul primar al comunei Siminicea, Gheorghe Haliță, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată

”În perioada 2010-2014, reprezentantul Asociației Crescătorilor de Animale Simina, beneficiind de ajutorul primarului Haliță Gheorghe, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false și inexacte (declarații, contracte de închiriere), pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. O parte din documentele depuse la APIA ar fi fost eliberate de către inculpatul Haliță Gheorghe, în calitate de primar al comunei Siminicea”, se arată în comunicatul DNA.

Prin intermediul acestor operațiuni s-ar fi reușit obținerea ilegală de fonduri nerambursabile în cuantum total de 642.683 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată persoana juridică Asociația Crescătorilor de Animale Simina, dar și reprezentantul acestei structuri, Cristi Gheorghe Florea.

În ambele cazuri infracțiunea pentru care va începe procesul de la Tribunalul Suceava este folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii DNA Suceava au dispus măsuri asigurătorii, care urmează să fie validate de instanță.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top