fbpx
Connect with us

GREVA s-a suspendat, sindicaliștii suceveni vor să continue protestele

greva continua profesori pacaliti examene pericol 18843030 - News Moldova

Suceava

GREVA s-a suspendat, sindicaliștii suceveni vor să continue protestele


Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au informat luni că suspendă greva în Educație

Ieri, Guvernul a aprobat ordonanțele de urgență referitoare la majorarea salariilor din Educație și acordarea de prime pentru cariera didactică și profesională, solicitate de reprezentanții cadrelor didactice. În ciuda suspendării grevei, peste 1.500 de angajați din școlile sucevene au protestat în centrul municipiului Suceava luni dimineață, exprimând nemulțumirea lor prin scandări precum “Ne-ați trădat”, “Ne-ați dezamăgit” și “Ne-ați mințit”.

Președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ (ASÎ) Suceava, profesorul Giani Leonte, a declarat că dascălii din județ vor continua greva la cererea lor. În plus, ieri după-amiază, pe pagina oficială de Facebook a ASÎ Suceava a fost postat un banner care anunță organizarea unui nou protest marți, la ora 11:00, pe esplanada din centrul Sucevei.

Cu toate acestea, mulți profesori din diferite școli din județ au informat elevii că cursurile vor fi reluate începând de astăzi, în special membrii Sindicatului “Spiru Haret”.

Președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ (ASÎ) Suceava, profesorul Giani Leonte, a declarat luni că dascălii din județ vor rămâne în grevă la cererea acestora, iar protestele vor continua pe parcursul întregii săptămâni, conform informațiilor furnizate de Agerpres. În schimb, Sindicatul Spiru Haret a decis să reîntoarcă profesorii la catedră și angajații la muncă, inclusiv în județul Suceava, conform mesajelor publicate pe grupurile de profesori.

“Grevă continuă”, a declarat Giani Leonte, liderul ASÎ Suceava, menționând că colegii au exprimat dorința de a continua greva.

Opiniile profesorilor din județ sunt împărțite în ceea ce privește continuarea grevei. De exemplu, la Colegiul “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, părinții și elevii au fost informați că începând de marți vor începe cursurile:

“Stimați părinți și dragi elevi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență nr. 57/12.06.2023, care conține condițiile stabilite în acordul încheiat astăzi între reprezentanții guvernului și ai federațiilor sindicale reprezentative, GREVA SE SUSPENDĂ temporar. Ca urmare a suspendării grevei, ACTIVITĂȚILE DIDACTICE se reiau începând de mâine, marți, 13.06.2023, conform orarului zilei de marți”.

La Colegiul “Ștefan cel Mare” Suceava, de asemenea, elevii au fost chemați la ore marți, în timp ce alte școli și grădinițe nu au transmis un astfel de mesaj părinților și elevilor.

Ieri după-amiază, pe grupurile de profesori circula un mesaj conform căruia Sindicatul Spiru Haret a decis să readucă profesorii la catedră și angajații la muncă, inclusiv în județul Suceava. Astfel, la Colegiile Naționale “Petru Rareș” și “Ștefan cel Mare”, la școlile 11 Suceava, Dumbrăveni și CJRAE, școala va fi reluată marți, 13 iunie, după trei săptămâni de grevă.

În schimb, sindicaliștii din Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava continuă greva generală, conform liderului lor, Giani Leonte.

Ieri după-amiază, la ora 17.15, pe pagina oficială de Facebook a Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava a fost postat un banner prin care sindicaliștii anunță organizarea unui nou protest marți, la ora 11:00, pe esplanada din centrul Sucevei.

Reamintim că peste 1.500 de angajați din școlile sucevene au protestat luni în centrul municipiului Suceava și au scandat “Ne-ați trădat”, “Ne-ați dezamăgit” și “Ne-ați mințit” după anunțul suspendării grevei.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top