Connect with us

GROAPA de gunoi de la MESTECĂNIŞ, “BUBOIUL penal” din fruntea BUCOVINEI! – “Firma unui MINISTRU liberal apără CJ SUCEAVA în instanță”

Suceava

GROAPA de gunoi de la MESTECĂNIŞ, “BUBOIUL penal” din fruntea BUCOVINEI! – “Firma unui MINISTRU liberal apără CJ SUCEAVA în instanță”

CJ SUCEAVA prin Gheorghe FLUTUR și Valeriu STOICA împotriva Procurorilor anticorupție și activiștilor de mediu în dosarul Gropii de gunoi de la MESTECĂNIȘ

Dezvăluirea a fost  în cadrul emisiunii Moldova în prim-plan de la NEWS MOLDOVA, de către de Aristide Maxim Samoilă, activistul civic care timp de 14 ani a militat împotriva gropii de gunoi de la Mestecăniș. În cadrul emisunii au mai fost prezenți activistul de mediu Tiberiu Boşutar, consilierul judeţean PSD Cezar Ioja, dar şi analistul politic Ion Ştefanovici.

Emisiunea a avut loc chiar în ziua în care judecătorii Curții de Apel Suceava au decis redeschiderea urmăririi penale în dosarul MESTECĂNIȘ, dosar în care șefi din Consiliul Județean Suceava și alte instituții au fost reclamați pentru multiple infracțiuni cu privire la construirea unei gropi de gunoi în vârful pasului Mestecăniș, acesta fiind de altfel şi principalul subiect al dezbaterii găzduite de News Moldova.

JUSTIȚIE pentru BUCOVINA! Reîncepe urmărirea PENALĂ în dosarul MESTECĂNIȘ în care este vizat CJ SUCEAVA

“Domnul Flutur” şi-a chemat prietenul în ajutor. Pentru 557.000 lei

“Ca să îşi acopere fărădelegile, Consiliul Judeţean, când a văzut că noi câştigăm procesele pe bandă rulantă, s-a hotărât să-şi angajeze casă de avocatură. A domnului Valeriu Stoica, fostul ministru al Justiţiei, în perioada guvernării 2008-2012.

Prieten cu domnul Flutur. Ştiţi câţi bani au fost alocaţi pentru casa de avocatură a domnului Stoica ca să lupte împotriva noastră? 557.000 lei. E o informaţie verificabilă.

Valeriu STOICA

Culmea, că acelaşi CJ are în organigramă compartimentul juridic format din 11 persoane active. Ei sunt 17 de toţi, dar sunt 11 jurişti activi în frunte cu domnul fost prefect, domnul Moldovanu. Care a pierdut tot timpul. Cât îl priveşte pe domnul Stoica, a reprezentat consiliul judeţean şi îl reprezintă încă. Mai avem trei dosare pe rol pe care ni le-a “înecat” domnul Stoica.

Cu minciună. Am documente, motivările şi tot. Sunt o grămadă de inadvertenţe acolo şi de minciuni grosolane, între realitate şi ceea ce spun ei acolo. Au folosit dezinformarea în permanenţă. Dând vina pe noi cetăţenii că noi nu am fi acţionat, că noi nu am făcut, pe când de fapt cuvântul nostru nu a vrut să îl audă nimeni”, a declarat în emisiune Aristide Maxim Samoilă.

“În Suceava foarte mulţi sunt îmbătrâniţi în rele”

Analistul politic Ion Ştefanovici a acuzat în termeni vehemenţi “marea fami(g)lie suceveană”, atât la nivel de municipiu cât şi de judeţ: “În Suceava foarte mulţi sunt îmbătrâniţi în rele şi şi-au dat palma peste întregul județ.

Ce vedem la groapa de gunoi de la Mestecăniş este de fapt un buboi pe fruntea Sucevei şi a Bucovinei. Şi dacă acest buboi nu se dezumflă prin acceptarea unei erori, uite că îl sparg procurorii anticorupţie.

Şi astfel cred că se va sparge şi se va rupe toată această fami(g)lie care de prea mulţi ani administrează nu în bine, ci în rău soarta acestui judeţ”, a spus Ion Ştefanovici, completat de consilierul PSD Cezar Ioja: “Cu toţii aşteptăm acest moment, cred că 99,99% din populaţia judeţului aşteaptă ca aceste lucruri să se înfăptuiască”.

 Întrebat dacă intenţionează să ducă mesajul de revoltă al oamenilor în consiliul judeţean şi dacă va cere să se oprească ilegalităţile, Cezar Ioja a mai menţionat:

“Trebuie dus şi trebuie înţeles de cei care cu adevărat conduc judeţul acesta, de cei aflaţi la putere. (…) Convingerea mea este că justiţia va face dreptate şi acesta va fi un exemplu foarte bun pentru viitor pentru că odată pentru totdeauna trebuie să se termine aceste abuzuri, aceste înţelegeri greşite ale legii”.

De la Stalin şi Ceauşescu, la dinozaurii din politica actuală

O concluzie a debaterii a fost formulată și de activistul de mediu Tiberiu Boşutar, în termenii următori: “Când eram mai tânăr ţin minte că auzeam şuşotelile între cei mai maturi din familie şi discutau despre atrocităţile făcute de Stalin, de Lenin, şi eram bucuros că am scăpat de ei. Mă gândeam dacă o să pot trăi şi să scap de Ceauşescu.

Am scăpat şi de Ceauşescu şi viaţa din Suceava îmi este asuprită de nişte nume, de nişte dinozauri cum ar fi Flutur, Stan, Ciobanu şi alţii… Eu sunt dator să-mi trăiesc viaţa alături de ticăloşii ăştia?! Generaţia noastră chiar nu are şansă să scape de ticăloşii ăştia?

Chiar trebuie să fim supuşii lor până închinăm steagul? Vrem o lume normală. Nu mă interesează cum îi cheamă pe cei care ne conduc, dar vrem o lume normală. Vrem să schimbăm ceva în ţara asta şi pentru copiii mei şi pentru ai lor”.

 


Continue Reading
You may also like...

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top