Connect with us

Grupare infracţională specializată în CONTRABANDĂ cu ȚIGARETE, destructurată! În urma perchezițiilor, 2 SUCEVENI au fost REȚINUȚI

Suceava

Grupare infracţională specializată în CONTRABANDĂ cu ȚIGARETE, destructurată! În urma perchezițiilor, 2 SUCEVENI au fost REȚINUȚI

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Oradea au efectuat 24 de percheziţii domiciliare, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigarete

Marţi, 20 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. -S.T. Oradea, au efectuat 24 de percheziţii domiciliare, în judeţele Bihor, Sibiu şi Suceava, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a grupării, bănuită de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă în forma asimilată.

Membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada aprilie – iulie a.c., ar fi aprovizionat gruparea cu ţigarete din spaţiul extracomunitar, pe care le-ar fi depozitat în diferite locaţii din România, din judeţele Bihor, Suceava şi Sibiu, le-ar fi transportat la diverşi vânzătorii ambulanţi din pieţe sau magazine alimentare de mici dimensiuni şi ar fi supravegheat vânzarea acestora.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 346.200 de ţigarete, 1.024 de litri alcool, 27 de telefoane mobile, două DVR şi două laptop-uri, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor. De asemenea, au fost ridicaţi 74.500 de lei şi 10.260 de euro.

Totodată, au fost puse în executare patru mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării, cei în cauză fiind conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, în vederea audierii şi luării măsurilor legale faţă de aceştia.

În urma probatoriului şi după audierea acestora de către procurorul D.I.I.C.O.T., a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, a patru persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 55 de ani, două din judeţul Bihor şi două din judeţul Suceava.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din judeţele Satu Mare, Suceava şi Sibiu, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Sibiu, precum şi şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor şi cei ai Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

Cercetările continuă, în vederea documentării întregii activităţii infracţionale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top