fbpx
Connect with us

Guvernul României va aproba indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Suceava-Pașcani

autostrada-pascani-–-suceava,-investitie-de-15-miliarde-de-euro.-guvernul-va-aproba-indicatorii-tehnico-economici

Suceava

Guvernul României va aproba indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Suceava-Pașcani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Guvernul României urmează să aprobe joi indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Suceava-Pașcani. Anunțul a fost făcut de către Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

„Autostrada Moldovei – A7 urcă în mod clar spre Suceava. Vreau să mulțumesc Guvernului României, premierului Marcel Ciolacu, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și tuturor celor care s-au implicat de-a lungul timpului, ajungându-se acum la scoaterea la licitație a execuției acestui tronson. Suceava vă mulțumește tuturor!”, a transmis Flutur, subliniind eforturile colective care au condus la acest moment istoric.

Tronsonul de autostradă Suceava-Pașcani, cu o lungime de 62 km, va fi dotat cu 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări stânga-dreapta și 2 centre de întreținere și coordonare. Valoarea proiectului se ridică la 1,8 miliarde de euro, fonduri care vor fi alocate prin Programul Operațional de Transport.

Acest traseu va include 5 noduri rutiere, unul situat în județul Iași, la Tătăruși, și patru în județul Suceava, la Dolhasca, Roșcani, Dumbrăveni și aeroportul Suceava. În județul Suceava, vor fi construiți 43,17 km de autostradă, iar proiectul va cuprinde elemente precum perdele forestiere, panouri fotovoltaice și iluminat public în zona nodurilor rutiere.

Următorul pas în acest proces va fi licitația pentru Proiectul Tehnic și execuție, reprezentând un moment crucial pentru materializarea acestei importante inițiative de infrastructură rutieră.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top