fbpx
Connect with us

Heliportul de pe acoperișul Spitalului Nou Suceava devine funcțional începând de astăzi

WhatsApp Image 2024 02 05 at 13.34.35 01310f6f - News Moldova

Suceava

Heliportul de pe acoperișul Spitalului Nou Suceava devine funcțional începând de astăzi


Începând de astăzi, 12 februarie, heliportul amenajat pe acoperișul Spitalului Nou din Suceava va deveni funcțional, marcând un progres semnificativ în infrastructura medicală a regiunii

Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, care a confirmat că toate autorizațiile necesare au fost obținute, iar heliportul este gata să intre în funcțiune.

Procesul de pregătire a heliportului a inclus un audit riguros desfășurat pe 1 și 2 februarie de către inspectorii Autorității Aeronautice Civile Române. Aceștia au examinat atent documentația, echipamentele și facilitățile heliportului, precum și nivelul de instruire al personalului responsabil de operarea acestuia, în special în ceea ce privește elicopterul SMURD SV 1.

Conducerea unității medicale a subliniat importanța acestui pas, menționând că a fost ultimul înainte de primirea certificării pentru heliport. Cu încredere în respectarea procedurilor aeronautice, reprezentanții spitalului au anticipat că certificarea oficială va sosi în cursul lunii februarie.

Heliportul SMURD SV 1 va spori capacitatea de intervenție în situații de urgență și va facilita transferul rapid al pacienților critici către unitatea medicală, contribuind la îmbunătățirea serviciilor medicale în județul Suceava. Această nouă facilitate va juca un rol esențial în gestionarea situațiilor de urgență și în asigurarea accesului la îngrijiri medicale de calitate într-un timp cât mai scurt.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top