fbpx
Connect with us

IACI EXPERT SRL, ”un copil minune” al firmelor de inginerie, care în 5 LUNI de existență încheie 64 de contracte cu încredințare directă!

IACI EXPERT SRL, ”un copil minune” al firmelor de inginerie, care în 5 LUNI de existență încheie 64 de contracte cu încredințare directă! - News Moldova

Suceava

IACI EXPERT SRL, ”un copil minune” al firmelor de inginerie, care în 5 LUNI de existență încheie 64 de contracte cu încredințare directă!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


IACI EXPERT SRL, o firmă specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, reușește performanța de invidiat de a încheia primul contract din bani publici la doar 5 zile de la înființare. Valoarea contractelor cu încredințare directă încheiate în 2023 se apropie de 900.000 de lei

IACI EXPERT SRL a fost înființată pe data de 15 Iunie 2023, cu sediul social în municipiul Suceava, pe Bulevardul George Enescu, Nr. 48, Bloc T-96. Obiectul de activitate al firmei îl reprezintă  activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Administrator și unic asociat al firmei este Cucu Costel. Acesta mai deține și administrează alte două firme, PROIECT AIC SRL și EXPERT INFRADESIGN SRL, specializate tot în activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Costel Cucu a fost adminstrator și asociat la IMPO CONSTRUCT SRL, firmă care a intrat în insolvență în 2022.

IACI EXPERT SRL, ”un copil minune” al firmelor de inginerie, care în 5 LUNI de existență încheie 64 de contracte cu încredințare directă! - News Moldova

La 5 zile de la înființare, pe 20 iunie 2023, IACI EXPERT SRL încheie primul contract cu încredințare directă. Până pe data 21 noiembrie a anului trecut, firma lui Costel Cucu avea să mai semneze alte 63 de contracte prin încredințare directă

În 5 luni de zile, de pe 20 iunie 2023 până pe 21 noiembrie 2023, IACI EXPERT SRL a depus 65 de oferte pentru achiziții publice, 64 de oferte fiind acceptate.

Valoarea totală contractelor încheiate este de 892.603 de lei.

Primul contract a fost încheiat cu Municipiul Fălticeni pentru servicii de proiectare-actualizare Scenariu de Securitate la Incendiu obiectiv „Construire creșă medie”. Valoarea contractului este de 2000 de lei.

Majoritatea covârșitoare a contractelor au drept obiect servicii de verificare a proiectelor de structuri portante, câteva contracte sunt pentru servicii de expertiză și servicii de inginerie.

Contractul cu valoarea cea mai mică, 110 lei, este încheiat cu comuna Bălcăuți, cel mai valoros contract este de 60.000 de lei, fiind încheiat cu STAȚIUNEA DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU CRESTEREA OVINELOR SI CAPRINELOR POPĂUȚI pe 10.07.2023, având ca obiect Servicii de verificare tehnică proiecte clădiri civile cu suprafața mai mare de 10.000 mp.

Printre beneficiarii serviciilor IACI EXPERT SRL se află, în special, comune și orașe din județul Suceava, dar și din Botoșani, Iași sau Bacău. Firma nu își restrânge activitatea la zona de nord a Moldovei, având contracte semnate în județele Vâlcea, Harghita, Timiș, Mediaș sau Sălaj.

IACI EXPERT SRL, ”un copil minune” al firmelor de inginerie, care în 5 LUNI de existență încheie 64 de contracte cu încredințare directă! - News Moldova

Costel Cucu mai administrează două firme specializate în activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, care nu stau deloc rău în privința contractelor din bani publici: PROIECT AIC SRL și EXPERT INFRADESIGN SRL. A patra firmă, IMPO CONSTRUCT SRL a intrat în insolvență în 2022

Cu sediul social în comuna Șcheia, pe Strada Aviatorului nr.10, PROIECT AIC SRL a încheiat în 2023 contracte cu încredințare directă în valoare de 183.000 de lei. Tot în Șcheia, la aceeași adresă își are sediul EXPERT INFRADESIGN SRL, firmă înființată cu patru ani în urmă care în 2023 a încheiat contracte de inginerie și consultanță tehnică  în valoare de 943.400 de lei.

Astfel, în 2023, prin cele trei firme, IACI EXPERT SRL, PROIECT AIC SRL și EXPERT INFRADESIGN SRL, Costel Cucu a încheiat contracte prin încredințare directă care depășesc 2.000.000 de lei.

Dacă adăugăm contractele atribuite prin licitație firmei EXPERT INFRADESIGN SRL, în valoare de 137.225.75 de lei cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, pentru servicii de verificare DALI(documentație de avizare a lucrărilor de intervenție), cu MUNICIPIUL ARAD, pentru elaborare a documentației DALI, în valoare de 191.000 de lei și de servicii de verificare tehnică la„Spitalul judeţean de urgenţă Focşani, în valoare de 393.400 de lei, valoarea contractelor din bani publici depășește 2.700.000 de lei.

Costel Cucu a administrat și firma IMPO CONSTRUCT SRL, specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, care se află în insolvență. În 2018, IMPO CONSTRUCT SRL a avut o cifră de afaceri de 3.666.095 de lei, din care peste 1.800.000 de lei reprezintă contractele atribuite prin licitație, iar 755.851 contractele cu încredințare directă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top