fbpx
Connect with us

Iarna și-a intrat în drepturi în județul Suceava! Mai multe autoturisme, blocate în zăpadă

Iarna și-a intrat în drepturi în județul Suceava! Mai multe autoturisme, blocate în zăpadă - News Moldova

Suceava

Iarna și-a intrat în drepturi în județul Suceava! Mai multe autoturisme, blocate în zăpadă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mijlocul lunii noiembrie a adus vânt puternic și ninsori într-o parte semnificativă a țării. Meteorologii au emis două avertizări, una de cod galben și una de cod portocaliu, privind condițiile meteorologice severe pentru acest sfârșit de săptămână. În județul Suceava, mai multe mașini au rămas blocate pe DN 17

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 17, între kilometrii 224 şi 230, localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava, este zăpadă depusă pe carosabil, în zonă ninge şi mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest tronson de drum”, a comunicat Centrul Infotrafic sâmbătă dimineața. A fost necesară utilizarea utilajelor de deszăpezire și pentru distribuirea de material antiderapant. Circulația rutieră este suspendată pe ambele sensuri ale drumului, iar o rută ocolitoare este disponibilă pe DN 2E.

Totodată, DRDP Iași a informat că în zona de munte a județului Suceava, la Rădăuți și în zona Ghimeș (Bacău), se înregistrează condiții de ninsoare, iar suprafața carosabilă este în principal umedă, cu porțiuni în care zăpada formează un strat cu grosimea de sub 1 cm.

„În restul judeţelor din regiunea de nord-est plouă slab, cu lapoviţă în Fălticeni şi Suceava, dar şi în zonele Potoci şi Piatra Neamţ (NT), la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă între -2 şi +6°C, potrivit News.ro. Pentru asigurarea circulaţiei pe drumurile naţionale, în acest moment se acţionează cu un efectiv de 54 de autoutilaje de dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant”, a transmis DRDP Iaşi.

De asemenea, s-au înregistrat căderi de zăpadă și în regiunea vestică a țării. Cinci utilaje de deszăpezire au intervenit în cursul nopții trecute pe DN 58 și DN 57B din județul Caraș-Severin, dispersând 21 de tone de material antiderapant.

Autoritățile avertizează că drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest prezintă suprafață umedă, iar pe DN 7A în zona Obârșia Lotrului, DN 57B la ieșirea din Oravița spre Bozovici și DN 58 pe traseul Reșița-Anina, carosabilul este umed, cu strat de zăpadă îmbibat cu material antiderapant de sub 1-2 cm.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top