Connect with us

În atenția șoferilor suceveni! Ce reguli se aplică pentru inspecția tehnică periodică în acest an

Suceava

În atenția șoferilor suceveni! Ce reguli se aplică pentru inspecția tehnică periodică în acest an

ITP-ul sau inspecția tehnică periodică reprezintă verificarea tehnică periodică și obligatorie a mașinii, care presupune verificarea nivelului de poluare, a siguranței rutiere și a categoriei de folosință a autoturismului.

Ce prevede legislația în vigoare pentru ITP anul acesta

Legislația în vigoare prevede că, în 2021, mașinile de uz personal, adică nu cele folosite pentru transportarea persoanelor sau mărfurilor, trebuie să facă inspecția o dată la doi ani. Există totuși o excepție, și anume este vorba despre mașinile cu vârsta de peste 12 ani, deținătorii acestora fiind nevoiți să le prezinte la ITP anual.

Pe de altă parte, mașinile destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, mai mult de opt locuri pe scaune, cele folosite ca taxi sau pentru închiriere, precum și cele  pentru școala auto care au, în afara locului conducătorului, mai mult de opt locuri trebuie să treacă ITP-ul la șase luni.

Totodată, mașinile noi trebuie să facă primul ITP la trei ani de la înmatriculare. Termenul pentru efectuarea primei inspecţii se socoteşte de la data primei înmatriculări, iar pentru următoarea inspecţie tehnică periodică, de la data celei precedente.

Mașinile utilizate pentru transportul de persoane care au, în afara locului conducătorului, mai mult de opt locuri pe scaune, autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere se supun primei inspecții tehnice periodice la un an, dar doar dacă la data primei înmatriculări în România au fost noi.

În urma inspecției tehnice, autovehiculele trec de inspecție doar dacă au, cel mult, defecte mici. Dacă însă mașinile sunt identificate la verificări cu defecte majore sau defecte periculoase, mașinile nu trec de inspecție, iar proprietarii sunt nevoiți să le repare în cel mult o lună de zile.

Documente necesare pentru obținerea ITP-ului:

  • talonul / certificatul de înmatriculare
  • cartea mașinii în original
  • cartea de identitate a celui care se prezintă cu mașina la inspecție

 

Societatea RITMIC COM SRL pune la dispoziția clienților săi o stație ITP acreditată RAR și dotată cu cele mai noi aparate de testare. Lucrările se efectuează de către specialiștii RITMIC COM, ceea  ce garantează verificarea autovehiculului dumneavoastră din punct de vedere tehnic, pentru a întruni cele mai exigente norme privind siguranța dumneavoastră în trafic si normele de poluare admise.

RITMIC COM efectuează verificări ITP pentru:

-autoturisme

-autoutilitare cu masa totală până la 3,5 tone.

-autovehicul (microbuz) cu masa totala maxima autorizata peste 3,5 t

-tractor rutier

Pentru mai informații puteți contacta reprezentanții RITMIC COM la numarul de telefon 0758 428 762 – Constantinescu Mihai.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top