fbpx
Connect with us

Scandal la Spitalul Județean Suceava: un bărbat a injurat și amenințat personalul! Medicii, acuzați că au întârziat acordarea de îngrijiri unei fetițe de 8 ani

Collage Maker 25 Aug 2023 11 37 AM 2086 - News Moldova

Suceava

Scandal la Spitalul Județean Suceava: un bărbat a injurat și amenințat personalul! Medicii, acuzați că au întârziat acordarea de îngrijiri unei fetițe de 8 ani


O situație tensionată a avut loc miercuri seara la Spitalul Județean Suceava, în urma căreia familia unui copil de 8 ani aduce acuzații legate de întârzierea îngrijirii fetiței, care suferise o rană la un genunchi

O filmare sugestivă a fost difuzată pe rețelele de socializare, arătând rana copilului și un membru al familiei în conflict cu un angajat al spitalului.

În contextul acestor imagini virale, care au stârnit numeroase discuții în mediul online, conducerea Spitalului Județean Suceava a decis să vină cu explicații oficiale în legătură cu cazul respectiv.

Potrivit unui comunicat transmis de spital, situația fetiței a fost analizată cu atenție și responsabilitate, astfel că aceasta a fost triată și încadrată la cod verde.

Această decizie a fost luată deoarece plagă de la nivelul genunchiului drept nu prezenta o sângerare care să pună viața pacientului în pericol imediat.

Ulterior, fetița a fost preluată de către personalul medical la ora 22:49, însă, având în vedere că mai existau și alți pacienți în stare gravă care necesita consultație medicală, intervenția în cazul ei a fost amânată.

News Moldova îți recomandă și ...   Accident cumplit pe trecerea de pietoni de la Policlinică din Suceava! Femeia a fost lovită din plin!

După aproximativ 20 de minute de evaluare și îngrijire acordată de medicul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), copilul a fost consultat de către chirurgul pediatru, care a efectuat sutura plăgii și a dat instrucțiuni pentru tratamentul la domiciliu.

Conducerea Spitalului Județean Suceava a subliniat că fetița nu a avut nevoie de spitalizare

„Fetiței i s-au făcut triajul și foaia la ora 21:55 și a fost încadrată la cod verde, întrucât prezenta o plagă la nivelul genunchiului drept fără hemoragie care să îi pună viața în pericol imediat. Aceasta a fost preluată la ora 22:49 , pentru că erau alți pacienți în stare mai gravă care trebuiau consultați.

După aproximativ 20 de minute de la evaluarea de către medicul din UPU, pacienta a fost evaluată de chirurgul pediatru, care a realizat toaleta și sutura plăgii și a dat recomandări de tratament la domiciliu, pacienta neavând nevoie de spitalizare”.

Cu toate acestea, situația a devenit tensă atunci când, aproximativ 10 minute după triaj, un bărbat din familia copilului a intrat în camera de consultație, adresând injurii și amenințări personalului medical.

News Moldova îți recomandă și ...   Cu ocazia Sfintei Marii, pe ruta Suceava - Putna, vor fi în funcțiune două trenuri de tip "Săgeată Albastră". Echipa de la Gara Rădăuți va oferi călătorilor sarmale și cozonac

El a cerut ca fetița să fie consultată imediat, ceea ce a generat un incident ce a necesitat intervenția securității spitalului și ulterior a poliției.

Acest episod a avut ca rezultat prelungirea timpilor de așteptare pentru pacienții cu afecțiuni grave, care necesitau asistență medicală imediată.

Conducerea spitalului a explicat că volumul mare de pacienți care se prezintă la UPU Suceava, inclusiv din județele învecinate, combinat cu deficitul de medici, poate duce la extinderea timpilor de așteptare pentru unii pacienți.

„După cum am mai informat opinia publică, numărul de prezentări la UPU Suceava este foarte mare (vin pacienți din tot județul, ba chiar și din județele vecine) și încercăm să facem față tuturor solicitărilor într-un timp cât mai scurt, dar, din cauza deficitului de medici, uneori timpii de așteptare se pot prelungi.

Ne interesează să păstrăm o calitate optimă a actului medical pentru a evita erori de diagnostic care ar putea să apară în aceste condiții.

Conducerea Spitalului Județean va lua toate măsurile legale pentru a-și proteja angajații de persoane care încearcă influențarea actului medical în orice fel și care aduc jigniri la adresa corpului medical.

Orice plângere este tratată cu maximă rigurozitate, dar la fel vor fi tratate și denigrările, injuriile sau actele de agresiune asupra cadrelor medicale, precum cea din seara de miercuri”, au transmis reprezentanții SJU.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan susține inițiativa primarului Mihai Juravle: „Excursie la București pentru cei mai buni copii la învățătură din Straja.”

Pentru a-și proteja personalul medical și pentru a asigura un mediu de lucru sigur, conducerea Spitalului Județean Suceava a anunțat că vor fi luate toate măsurile legale necesare pentru a contracara influențarea actului medical și pentru a sancționa orice formă de agresiune sau jignire la adresa corpului medical.

Instituția reafirmă că orice plângere va fi tratată cu seriozitate, dar în același timp va reacționa ferm la orice formă de atac sau violență asupra personalului medical.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top