fbpx
Connect with us

Ioan BALAN: „Administrația publică locală din România are nevoie de o FINANȚARE ADECVATĂ”

ioan balan e1694177083597 - News Moldova

Suceava

Ioan BALAN: „Administrația publică locală din România are nevoie de o FINANȚARE ADECVATĂ”


Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan subliniază că modernizarea României nu se limitează la infrastructură, ci include și acces la servicii de bază

„Modernizarea României înseamnă realizarea unor lucrări mari de infrastructură, înseamnă autostrăzi, drumuri expres, poduri, căi ferate de mare viteză sau unități de producție a energiei.

De asemenea, modernizarea țării noastre înseamnă, însă, accesul gospodăriilor la utilități de bază, la apă curentă, canalizare, electricitate sau gaze naturale, înseamnă școli reabilitate și modernizate, unități sanitare bine dotate, străzi asfaltate, locuri de joacă pentru copii și spații destinate recreerii persoanelor vârstnice.

Modernizare înseamnă comunități cu investiții publice și private, înseamnă siguranța cetățeanului, locuri de muncă pentru tineri și salarii decente, înseamnă un standard de viață pe care românii să îl resimtă în fiecare zi, în comunitatea în care trăiesc.

Din primul an de mandat ca parlamentar am militat constant pentru asigurarea unei finanțări adecvate pentru administrațiile publice locale, pentru asigurarea veniturilor necesare, atât pentru acoperirea cheltuielilor curente, cât și pentru finanțarea proiectelor de investiții esențiale pentru comunitățile locale.

Această reformă necesară, în special pentru administrațiile publice locale din județele mai puțin dezvoltate, care nu au de unde să colecteze venituri bugetare suficiente, trebuie să reprezinte o prioritate a viitoarelor analize privind modul de finanțare a administrației publice locale.

Grație proiectelor de investiții demarate de Partidul Național Liberal, în special cele susținute prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, multe dintre proiectele așteptate de comunitățile din județul Suceava au primit finanțare și sunt în curs de realizare.

Mai mult decât atât, majoritatea primarilor din comunele sucevene își doresc ca ritmul investițiilor de interes local să fie accelerat, iar numărul de proiecte benefice pentru comunitate să crească.

Tocmai de aceea, este important să asigurăm o finanțare corectă a primăriilor care fac din investițiile utile pentru oameni o prioritate reală.

Mă bucură faptul că actuala coaliție de guvernare a reușit să impună un ritm accelerat pentru marile proiecte de infrastructură și să continue proiectele bune de investiții demarate în perioadele în care PNL a condus Guvernul României.

Nu poți să nu privești cu satisfacție progresele înregistrate pe autostrăzile din Moldova sau modul în care tot mai multe gospodării au acces la utilități de bază.

De aceea, îmi doresc ca, indiferent de provocările și constrângerile bugetare, Guvernul să facă toate eforturile pentru a continua să susțină politica investițională.

Investițiile sunt singura garanție pentru modernizarea României, pentru eliminarea decalajelor de dezvoltare și pentru asigurarea unui trai decent pentru fiecare cetățean român”, a transmis deputatul suceavean, Ioan Balan.

News Moldova îți recomandă și ...   LIVE: Prezentarea stadiilor proiectelor la Autostrada A7 pentru tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top