Connect with us

Ioan BALAN la NEWS MOLDOVA: ”Există o NEMULȚUMIRE la toate nivelurile SOCIALE din România cu privire la RESTRICȚII”

Suceava

Ioan BALAN la NEWS MOLDOVA: ”Există o NEMULȚUMIRE la toate nivelurile SOCIALE din România cu privire la RESTRICȚII”

O săptămâna de la introducerea noilor măsuri de către Guvernul României

În urma noilor restricții luate de către autoritățile naționale, mii de români din marile orașe au cerut eliminarea noilor restricții introduse în contextul COVID -19!

Printre manifestanții și-au făcut loc și persoane violente, care au încercat să lovească jandarmii cu sticle ori petarde, cum a fost cazul în Piața Victoriei din București.

La Pitești, mulțimea a scandat sloganuri xenofobe la adresa ungurilor, în timp ce la Bacău au scandat ”Hoții” și ”Asasinii” în fața Spitalului Municipal.

La Suceava s-a lăsat cu amenzi în urma protestelor pentru nepurtarea măștii de protecție și pentru participarea la adunări publice nedeclarate

Conform reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.500 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție și pentru participarea la adunări publice nedeclarate.

”Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă”, au declarat reprezentanții IPJ Suceava.

Ioan BALAN: ”Este clar că există o nemulțumire la toate nivelurile sociale din România cu privire la restricțiile impuse de pandemia de COVID -19”

Prezent în cadrul emisiunii ”Retrospectiva Săptămânii” de la ”NEWS MOLDOVA”, deputatul PNL, Ioan BALAN a adus clarificări oficiale privind situația în care ne aflăm cu toții!

Ioan BALAN a declarat că din discuțiile pe care le-a avut cu premierul și cu președintele PNL, Ludovic ORBAN, a rezultat că în societatea românească există un grad de suficiență de acceptare măsurilor restrictive.

Totodată, deputatul a ținut să menționeze că există o nemulțumire la toate nivelurile sociale din România cu privire la restricțiile impuse de pandemia de COVID -19 și ar trebui să recunoaștem cu toții că suntem afectați de ceea ce se întâmplă.

”Din discuțiile pe care le am avut cu premierul și președintele partidului zilele acestea a rezultat clar un lucru și acela că există în societate un grad de suficiență de acceptare a măsurilor restrictive ale vieții de zi cu zi.

Dacă ne vom uita printre protestatari observăm că majoritatea sunt tinerii care sunt extrem de afectați de această pandemie din punct de vedere social.

Este clar că există o nemulțumire la toate nivelurile sociale din România cu privire la restricțiile impuse de pandemia de COVID – 19 și ar trebui să recunoaștem că suntem afectați de ceea ce se întâmplă”, a declarat Ioan BALAN.

Ioan BALAN a ținut să mai declare că sistemul ATI din România are o limită de paturi și că nimeni nu își dorește ca pacienții care au nevoie de aceste paturi să fie mai mulți decât numărul de paturi disponibile.

”Mă gândesc că există o vină și a noastră, a celor care suntem în administrație, ori suntem actorii politici în guvernul României. Poate nu reușim exact să expunem situația pandemică din țară.

ATI –ul  românesc are un număr stabilit de paturi, iar când numărul bolnavilor depășește numărul de paturi disponibile, este o mare problemă.

Pe noi ca oameni politici ne interesează că oamenii care se îmbolnăvesc cu virusul SARS-COV-2 să aibă posibilitatea să se trateze în spital, iar în situația tragică în care au nevoie de un pat ATI, să fie disponibil și pentru ei”,   a mai declarat Ioan BALAN.

Emisiunea integrală poate fi urmărită și pe pagina de Facebook a News Moldova.

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top