fbpx
Connect with us

Ioan BALAN (PNL): „Când există voință politică și implicare, proiecte de infrastructură se realizează fără obstacole!”

Ioan BALAN (PNL): "Când există voință politică și implicare, proiecte de infrastructură se realizează fără obstacole!" - News Moldova

Suceava

Ioan BALAN (PNL): „Când există voință politică și implicare, proiecte de infrastructură se realizează fără obstacole!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a subliniat, în cadrul unei declarații politice, progresele remarcabile realizate în Moldova, respingând categoric ideea că această regiune ar fi incapabilă de dezvoltare

Balan a evidențiat reușitele obținute sub conducerea PNL, evidențiind construcția de autostrăzi, modernizarea infrastructurii medicale și educaționale și stimularea economiei locale prin atragerea investitorilor privați. Mesajul său a fost clar: acolo unde există voință politică și implicare, există și rezultate palpabile.

„Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Mulți ani de zile ni s-a spus, în mod eronat, că în Moldova nu se pot realiza investiții, că nu există soluții tehnice pentru construirea de autostrăzi, că este mai greu să faci spitale moderne și școli performante în nordul țării și că investitorii privați nu sunt interesați să genereze afaceri prospere în regiune. Odată cu asumarea guvernării de către PNL, într-un context deosebit de dificil, toate argumentele false invocate au dispărut unul câte unul.

Proiectele de autostrăzi care erau doar la stadiul de schiță pe hârtii au devenit proiecte serioase, mature, finanțabile de către Comisia Europeană din fonduri europene nerambursabile și astăzi avem în construcție nu o autostradă, ci trei: autostrada Moldovei, autostrada Unirii și autostrada Nordului.

De asemenea, prin munca și implicarea echipei liberale conduse de Gheorghe Flutur la Suceava, am demonstrat că putem să avem spitale la cele mai înalte standarde europene, unde sunt aduși pacienți și de la sute de km distanță. Școlile au fost modernizate, drumurile reparate, rețelele de utilități se extind văzând cu ochii și economia locală a prins viteză, pentru că investitorii au tot mai multă încredere în administrația locală liberală. Ca o confirmare a muncii corecte pe care PNL a făcut-o la nivel central și local, în Bucovina a înflorit și turismul, capacitățile de cazare au sporit, iar numărul turiștilor care vin să se bucure de bogăția și frumusețea plaiurilor noastre crește de la un an la altul.

Stimați colegi,

Acolo unde există voință politică și implicare temeinică există și rezultate. La Suceava, echipa PNL a creat un precedent favorabil – a demonstrat sucevenilor că se poate! PNL Suceava a demontat toate scuzele și toate argumentele false că ”nu se poate” și a arătat faptul că, prin muncă, orice este realizabil. Așadar, competitorii noștri politici care l-au ținut ani de zile în brațe pe ”nu se poate” nu mai au ce să spună de acum în colo.

De asemenea, sucevenii au văzut și ei diferența și am convingerea că sunt mulțumiți că au investit încredere în echipa PNL condusă de Gheorghe Flutur. De aceea, în beneficiul Sucevei și al întregii regiuni, este esențial ca echipa liberală din administrația locală să meargă mai departe, să continue proiectele și să ducă standardul de viață al sucevenilor peste media europeană. Doar noi putem! Doar PNL!”, a precizat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan. 


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top