fbpx
Connect with us

Ioan BALAN (PNL): „Creșterea economică este esențială pentru a avea un buget solid, care să susțină cheltuielile viitoare!”

Ioan BALAN (PNL): "Creșterea economică este esențială pentru a avea un buget solid, care să susțină cheltuielile viitoare!" - News Moldova

Suceava

Ioan BALAN (PNL): „Creșterea economică este esențială pentru a avea un buget solid, care să susțină cheltuielile viitoare!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Creșterea economică este esențială pentru a avea un buget solid, care să susțină cheltuielile viitoare, a susținut deputatul PNL de Suceava Ioan BALAN în cadrul unei declarații politice

„Măsurile economice liberale adoptate în ultimii trei ani și-au demonstrat pe deplin eficiența. Acest lucru este reflectat printr-o creștere importantă a numărului de angajați și de firme românești, prin cel mai mare volum de investiții publice și private din ultimele decenii, printr-o creștere economică mare, constantă și solidă.

Pentru foarte mulți este greu de crezut că România a ajuns în situația să privească cu îngrijorare către unele state membre ale Uniunii Europene care au intrat în recesiune sau înregistrează stagnare, în vreme ce economia românească continuă să crească și să se dezvolte.

Cu toate acestea, pentru a menține creșterea economică viitoare avem nevoie permanent de măsuri guvernamentale corecte, liberale, stimulative pentru cei care muncesc și orientate către cheltuirea tuturor fondurilor europene pe care PNL și Președintele României le-au obținut pentru anii viitori.

Stimați colegi,

Profesorii și învățătorii merită salarii mult mai mari, la fel cum și personalul medical, militarii, polițiștii, pompierii sau funcționarii sunt îndreptățiți la indexări și majorări salariale, pentru că inflația din ultima perioadă a afectat toate categoriile profesionale, atât din sectorul public, cât și din sectorul privat.

Cu toate acestea, știm că bugetul de stat nu este un sac fără capăt și că România are nevoie de o lege nouă a salarizării, care să reașeze toate categoriile profesionale într-o ierarhie corectă.

În acest context, cred că sunteți de acord că toate eforturile noastre trebuie să se concentreze în jurul consolidării creșterii economice și al menținerii ritmului investițiilor publice. Un Produs Intern Brut mai mare înseamnă un buget mai mare, precum și creșterea capacității Guvernului României de putea satisface toate revendicările care vin din societate și din economie.

Stimați colegi,

Este regretabil că unii au făcut din PNRR o adevărată sperietoare pentru români. PNRR înseamnă foarte multe reforme esențiale așteptate de români, dar și zeci de miliarde de euro care suțin investiții publice realizate de autoritățile administrației publice locale sau chiar mari proiecte de infrastructură.

De asemenea, fondurile de coeziune din următorul cadru financiar trebuie să contribuie atât la realizarea marilor proiecte de modernizare, dar și la susținerea creșterii economiei. Numai cu o economie sănătoasă și puternică putem să asigurăm oamenilor un nivel de viață decent”, a precizat deputatul sucevean.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top