fbpx
Connect with us

Județul Suceava, năpădit de zăpadă! Grosime de până la 5 centrimetri!

Județul Suceava, năpădit de zăpadă! Grosime de până la 5 centrimetri! - News Moldova

Suceava

Județul Suceava, năpădit de zăpadă! Grosime de până la 5 centrimetri!


Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a transmis, miercuri la prânz, că pe drumurile naționale din județul Suceava carosabilul se prezintă umed. Acesta prezintă sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-5 cm.

„Facem precizarea că pe toate aceste sectoare se intervine cu autofreze și utilaje dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant, redeschiderea depinzând în principal de ameliorarea condițiilor meteo. De aproximativ 36 de ore pe drumurile naționale din zona Moldovei s-a intervenit fără încetare, în încercarea de a menține deschise toate căile de comunicații rutiere”, arată DRDP Iași.

„Momentan, carosabilul se prezintă umed, cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-5 cm în județele Suceava, Neamț, Vaslui și Iași, dar și cu suluri de zăpadă pe carosabil de până la 1 m, pe unele sectoare din județul Botoșani. Pe acest fond, recomandăm conducătorilor auto să evite deplasările pe sectoarele cu restricții, în condițiile în care meteorologii au prelungit atenționarea Cod portocaliu de ninsori și viscol până mâine după-amiază”, arată DRDP Iași.

IPJ Suceava a anunțat că: „Peste 100 de polițiști și 35 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice din județul Suceava pentru monitorizarea și fluidizarea traficului, desfășurând activități pentru siguranța circulației rutiere. Totodată, se acționează pentru monitorizarea circulației în condiții de iarnă dar și pentru identificarea șoferilor care nu respectă legislația rutieră sau care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Drumuri pe care se circulă greu

Conform CNAIR, DN17B are circulatia rutiera este inchisa pe DN 17 B intre Vatra Dornei si Poiana Teiului(km 44+200) din cauza caderilor masive de pietre pe carosabil in timpul noptii.

RUTE OCOLITOARE:
-CRUCEA – BROSTENI(autovehicole pana in 3,5to si 3,2h):CRUCEA – DN17B – TRANSRARAU – DJ175A-DN17 – FRASIN – DJ177A.
– CRUCEA – BROSTENI(autovehicule pana in 10to): CRUCEA – DN17B – VATRA DORNEI – DN17 – FRASIN – DJ177A – HOLDA – BROSTENI.
-CRUCEA – BROSTENI(autovehicole>10to): CRUCEA – DN17B – VATRA DORNEI – DN17 – PALTINOASA — DN2E – SPATARESTI – DN2 – DN15C – DN15B – DN17B – BROSTENI.

Prefectura Suceava a comunicat că, începând cu ora 9.30, s-a ridicat restricția de tonaj impusă pe DN 2 între Suceava și Siret, din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse. Restricția a fost instituită la ora 06.00 și viza autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Autocamioanele sunt puse în mișcare în coloană, câte cinci la intervale de 3 minute.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top