fbpx
Connect with us

Laborator de Pacing in cadrul Spitalului Județean Suceava! Explicații oferite de managerul Alexandru CALANCEA

Suceava

Laborator de Pacing in cadrul Spitalului Județean Suceava! Explicații oferite de managerul Alexandru CALANCEA


”Dezvoltarea și promovarea spitalului se poate realiza pe baza creșterii calității serviciilor furnizate printr-o activitate medicală competitivă și sustenabilă, o infrastructură adecvată, dotări moderne și forță de muncă înalt calificată și responsabilă”, este convingerea noului manager al Spitalului Județean Suceava, Dr. ALEXANDRU CALANCEA.

În proiectul de management, pe baza căruia a obținut mandatul în fruntea Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, pentru următorii 4 ani, Dr. CALANCEA a prezentat 4 obiective care, în opinia sa, odată realizate ar face ca cea mai mare unitate spitalicească din județ să atingă un nivel ridicat de performanță în misiunea sa pentru oameni. 

Primul din cele patru obiective, pe care s-a structurat întregul plan de management al mandatului a pus în centrul preocupărilor, pacientul. Este vorba despre creșterea adresabilității și performanței Spitalului Județean de Urgență ’’Sfântul loan cel Nou Suceava”, satisfacerea cerințelor pacientilor prin oferirea de servicii adaptate nevoilor și dorințelor lor, respectarea demnității vieții umane, manifestarea de compasiune și îngrijire fără discriminare și furnizarea unor servicii medicale de înaltă calitate”. 

”Obiectivele propuse vizează diversificarea, inovarea și ridicarea standardelor serviciilor prin îndeplinirea obiectivelor de performanță – calitate, promptitudine, încredere, diversitate și inovație”

”Starea de sănătate este un fenomen complex, social și biologic, care exprima nivelul și caracteristicile sănătății membrilor unei colectivităti privite în ansamblu, fiind strâns legată și de calitatea vieții populației. (…)

Strategia de dezvoltare propusă cuprinde obiective de dezvoltare ale spitalului și stabilește masurile și acțiunile prioritare pentru atingerea acestor obiective. Acestea sunt prioritizate in ordinea importanței  și urgenței lor, fiind clasificate în obiective pe termen scurt (cu realizare sub un an) și pe termen mediu (realizabile în 2 – 4 ani).

Obiectivele propuse vizează diversificarea, inovarea și ridicarea standardelor serviciilor prin îndeplinirea obiectivelor de performanță (calitate, promptitudine, încredere, diversitate și inovație). În realizarea obiectivelor, pacientul este în centrul atenției, iar calitatea actului medical, în toate componentele sale”, a spus Dr. ALEXANDRU CALANCEA.

News Moldova îți recomandă și ...   Scintigrafie miocardică de perfuzie cu dispozitiv hibrid spect/ct – tehnică imagistică folosită ÎN PREMIERĂ pentru regiunea Moldovei la Spitalul Judetean Suceava

Dr. CALANCEA, despre înființarea și dotarea unui laborator de Pacing în cadrul SJU Suceava

”Înființarea și dotarea unui Laborator de Pacing în cadrul SJU Suceava ce va permite asigurarea
unui tratament optim al pacienților cu tulburări de ritm și de conducere, precum și monitorizarea
corectă a pacientilor cu dispozitive cardiace implantabile din regiunea de N-E a României.
Laboratorul de Pacing cardiac și electrofiziologie reprezintă un spațiu special destinat efectuării în
siguranța a procedurilor minim invazive și trebuie să îndeplinească standarde predefinite în ceea ce
privește suprafața și funcționalitatea acestuia, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de muncă”, s-a angajat Dr. ALEXANDRU CALANCEA, precizând că încadrarea în timp ar presupune între 6 și 8 luni, iar banii necesari ar fi de aproximativ 3.465.000 lei.

În cursul anului 2021 doar din secția de Cardiologie a SJU Suceava au fost transferați în centrele universitare aproximativ 100 de pacienți cu indicația de cardiostimulare permanentă

Sectia Cardiologie din cadrul SJU Suceava dispune de 68 de paturi, asigurand servicii medicale și de terapie intensivă pentru pacienții cu afecțiuni cardiace: sindroame coronariene acute și cronice, edeme pulmonare acute,
insuficiente cardiace agravate, tromboemboliism pulmonar, tulburari de ritm și de conducere. În prezent, Secția de Cardiologie a SJU Suceava nu dispune de spațiul amenajat și de dotările necesare pentru asigurarea unui act medical eficient și prompt în ce privește tulburările de ritm și de conducere, acestea fiind direcționate către centrele universitare. La nivelul Moldovei, singurul centru care asigură tratamentul tulburărilor de conducere este la Iași. (…)

News Moldova îți recomandă și ...   Acordul de recunoaștere a vinovăției dintre DNA și Radu Popovici, interpus al comisarului-șef Radu Obreja, RESPINS de către judecători

În cursul anului 2021 doar din secția de Cardiologie a SJU Suceava au fost transferați în centrele universitare aproximativ 100 de pacienți cu indicația de cardiostimulare permanentă, neincluzand pacienții transferați direct de spitalele municipale și orășenești din județul Suceava.

Stimulatorul cardiac reprezintă singura metodă de tratament eficient a tulburărilor de conducere electrică. Aparatul trimite impulsuri electrice la nivelul mușchiului cardiac, ajutandu-l să bată (să se contracte) într-un ritm și o frecevență normale, ceea ce va asigura o funcție cardiacă normală cu un impact extrem de benefic asupra vieții majorității pacienților cu tulburări de conducere electrică, prin îmbunătățirea supraviețuirii, ameliorarea calității vietii, prin creșterea capacității de efort, prevenirea episoadelor de pierdere de conștiință și a morții subite cardiace. (…), se arată în proiectul de management al Dr. CALANCEA.

”Personalul care lucrează în laboratorul de electrofiziologie și Pacing cardiac joacă un rol central în funcționarea corecta a acestuia”

”Este lesne de intuit că personalul care lucrează în laboratorul de electrofiziologie și Pacing
cardiac joacă un rol central în funcționarea corecta a acestuia. În februarie 2018 s-a lansat oficial prin ordin ministerial atestatul de formare în electrofiziologie și stimulare cardiacă în România, deschizând perspectiva acreditarii naționale a cardiologilor care doresc să se dedice domeniului electrofiziologiei. Programele de formare se desfașoară, în centrele prevăzute în curicula aprobată de Ministerul Sănătații, a precizat, în argumentarea obiectivului său managerial, Dr. ALEXANDRU CALANCEA. 

News Moldova îți recomandă și ...   Contractele pentru documentația A7 Pașcani-Suceava-Siret, PRELUNGITE cu un an de zile

Rezultatele așteptate sunt cele care să vină în ajutorul numeroșilor pacienți cu afecțiuni cardiace, care să nu mai fie nevoiți să facă drumuri lungi până la Iași

”Înființarea și dotarea cu echipamente de ultimă generație a unui Laborator de Pacing în cadrul
SJU Suceava, ce va permite asigurarea unui tratament optim al pacienților cu tulburări de ritm și de
conducere, precum și monitorizarea corectă a pacienților cu dispozitive cardiace implantabile din
regiunea de N-E a României.

De asemenea, se va pune bazele realizării pe viitor a procedurilor de ablație electrofiziologice astfel încât va permite lărgirea spectrului de boli cardiovasculare tratabile la nivelul SJU Suceava.

Indicatorii de evaluare sunt: creșterea accesibilității pacienților cu patologie specifică populației deservite, reducerea semnificativă a migrației pacienților cu patologie specifică, către centrele universitare”, se arată în argumentarea primului obiectiv stabilit de Dr. ALEXANDRU CALANCEA, pentru mandatul său în fruntea Spitalului Județean Suceava.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top