fbpx
Connect with us

Laboratorul de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, o investiție de 600 de mii de euro, a salvat până în prezent peste 30 de vieți omenești

WhatsApp Image 2024 02 09 at 13.51.25 0cf6ee8e - News Moldova

Suceava

Laboratorul de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, o investiție de 600 de mii de euro, a salvat până în prezent peste 30 de vieți omenești


Investiția de aproximativ 600.000 euro a Consiliului Județean in Laboratorul de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava își dovedește importanța, până la data prezentă fiind salvate peste 30 de vieți omenești

Activitatea Laboratorului de Stimulatoare din cadrul secției de Cardiologie a fost inițiată la data de 25 octombrie 2023, iar până în prezent s-au implantat 34 de stimulatoare cardiace, proceduri efectuate atat în regim de urgență, cât și la pacienti internați prin programare.

WhatsApp Image 2024 02 09 at 13.26.15 40946c3b - News Moldova

În prezent, în cadrul laboratorului activează 2 medici (dr. Mitric Ciprian și dr. Boarescu Paul Mihai) și o asistentă (Blanariu Lăcrămioara).

Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat si activitatea de control a stimulatoarelor cardiace în regim ambulator.

Potrivit reprezentanților instituției medicale, în prezent costurile acestor proceduri sunt asigurate în intregime din fondurile proprii ale spitalului, făcându-se toate eforturile pentru includerea în Programul Național de sănătate pentru implantul stimulatoarelor cardiace.

WhatsApp Image 2024 02 09 at 13.26.15 c94a6f05 - News Moldova

În planul de dezvoltare al Compartimentului de Cardiologie Intervențională se află și înființarea unui Laborator de Ablații Cardiace (tratament modern al tulburărilor de ritm cardiac).

Prin investițiile majore ale Consiliului Județean, Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava ține pasul cu dezvoltarea rapidă a medicinei moderne, răspunde prompt tuturor cerințelor pacienților, oferindu-le un act medical de înaltă calitate.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top