Connect with us

Licitație ANULATĂ pentru zona de AGREMENT din Pădurea ZAMCA! Nu s-a prezentat niciun ofertant

Suceava

Licitație ANULATĂ pentru zona de AGREMENT din Pădurea ZAMCA! Nu s-a prezentat niciun ofertant

Licitația organizată de Primăria Suceava pentru elaborarea studiului de fezabilitate și, ulterior, a proiectului tehnic și detaliilor de execuție pentru zona de agrement unde urmează a se face în Pădurea Zamca a fost anulată

Licitația a fost anulată deoarece nu s-a prezentat niciun ofertant. Realizarea unei zone de agrement în Pădurea Zamca e un proiect ce li se tot flutură prin faţă sucevenilor, însă evoluţia pare a fi una în paşi de melc.

Reamintim faptul că Primăria Suceava abia a scos la licitaţie serviciile de consultanţă pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice. Licitaţia de pe 30 martie, a avut suma pusă la bătaie de 400.000 lei, iar criteriul de atribuire cel mai bun raport calitate –preţ.

Obiectivul principal al proiectului este refuncţionalizarea unui teren degradat şi neutilizat reprezentat de Pădurea Zamca, iar achiziţia iniţiată vizează servicii de elaborare studii de teren (studiu topografic, avizat OCPI, cu evidențierea numerelor cadastrale, studiu geotehnic, studiu de evaluare al potenţialului arheologic al perimetrului studiat – exclusiv pentru zonele în care se realizează lucrări de intervenție / amenajare / construire, studiul pentru identificarea elementelor dendrologice remarcabile sub raport dimensional şi specific – arbori deosebiţi ca specie /varietate, vârstă, dimensiuni, formă); elaborare studiu de fezabilitate; elaborare documentaţie pentru obţinerea avizelor şi acordurilor conform certificatului de urbanism, inclusiv obţinerea lor; elaborare proiect tehnic și detalii de executare.

Cât priveşte finanţarea, se vorbeşte despre accesarea unei finanţări europene nerambursabile, la fel ca în cazul Parcului Şipote, cele două proiecte fiind considerate esenţiale în strategia de turism a Sucevei. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii municipalităţii.

De menţionat că Pădurea Zamca este o zonă verde însemnată a orașului, ce se desfășoară de-a lungul limitei dintre municipiul Suceava și comuna Şcheia. Suprafața de pădure-parc pe care Municipiul Suceava o deține este de circa 101,5 hectare.

În partea de nord-vest a pădurii-parc se află localizate Ruinele Cetății Şcheia ce poartă denumirea și de Cetatea de Apus a Sucevei. Pădurea-­parc beneficiază de variații de teren semnificative, respectiv dealul Zamca, dealul Şeptilici, versanți abrupți în zona de nord-vest a pădurii-parc, platouri, coline, zone împădurite cu specii diverse de arbori.

CITEȘTE ȘI: “Viziunea AMBIȚIOASĂ” a edilului de Suceava, Ion LUNGU pentru zona de AGREMENT din Pădurea ZAMCA


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top