fbpx
Connect with us

LICITAŢIE cu REPETIŢIE pentru roata PANORAMICĂ de la SUCEAVA

LICITAŢIE cu REPETIŢIE pentru roata PANORAMICĂ de la SUCEAVA - News Moldova

Suceava

LICITAŢIE cu REPETIŢIE pentru roata PANORAMICĂ de la SUCEAVA

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primăria Suceava a demarat din nou procedurile pentru achiziţionarea şi montarea roţii panoramice, un proiect extrem de controversat

Licitaţia urmează a avea loc pe 4 august şi se are în vedere „achiziţia, instalarea, punerea în funcţiune, testarea, mentenanţa şi suportul tehnic.

Valoarea estimată este de 5.210.084,03 lei, iar criteriul de atribuire va fi cel mai raport calitate-preţ. Se cere experinţă similară, în sensul că se va prezenta lista furnizărilor de produse din ultimii 3 ani (calculaţi până la data limită de depunere a ofertelor) din care să rezulte că au fost furnizate în conformitate cu normele profesionale în
domeniu, produse de natura celui care face obiectul prezentei proceduri, în valoare cumulată de minim 2.000.000 lei fără TVA.

Nu e prima dată când este organizată o astfel de licitaţie. După cum News Moldova a mai relatat, o licitaţie similară era programată în luna aprilie a acestui an, însă… n-a fost cu „noroc”.

Primarul Ion LUNGU vrea musai ROATĂ PANORAMICĂ! Sucevenii vor scoate din buzunar 5.200.000 RON

Însă primarul de Suceava, Ion Lungu, nu renunţă şi mai face o încercare, chiar dacă proiectul a fost contestat în mod repetat.

După cum News Moldova a mai relatat, iniţial valoarea proiectului era calculată la 4,47 milioane de lei. Între timp, valoarea a săltat la peste 5 milioane de lei.

 „Nu ascund faptul că vreau să repun pe tapet, începând de anul viitor – dar nicidecum din motiv de orgoliu –, proiectul roţii panoramice, care să reîntregească zona cu funicularul pe care intenţionăm să-l montăm în parcul Şipote. Vrem să avem o zonă atractivă din punct de vedere turistic, să determinăm turiştii să stea cât mai mult la Cetatea de Scaun şi în oraşul nostru”  declara Ion Lungu.

Roata panoramică se prevede a fi una „model-parc” cu diametru de 36 de metri, cu 26 de gondole a câte 6 locuri fiecare, inclusiv una rezervată persoanelor cu dizabilităţi, iar alta VIP.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top