fbpx
Connect with us

Licitatie fara succes organizata de CFR pentru Linia 511 Gura Humorului – Ilva Mică

autostrada-moldovei-a7:-guvernul-a-aprobat-indicatorii-tehnico-economici-pentru-sectorul-bacau-focsani

Suceava

Licitatie fara succes organizata de CFR pentru Linia 511 Gura Humorului – Ilva Mică


Licitaţia iniţiată de CFR pentru întreţinerea şi reparaţia unei porţiuni de cale ferată din Suceava nu a atras nici un ofertant

În condiţiile în care nu a fost depusă nicio ofertă, licitaţia a fost anulată şi, cel mai probabil, va fi reluată în scurt timp. Rămâne de văzut la ce valoare.

Este vorba despre o licitaţie demarată de CNCF CFR – Sucursala Regională CF Iaşi, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii pentru Linia 511 Gura Humorului – Ilva Mică, interval de staţie Larion – Grădiniţa.

News Moldova îți recomandă și ...   Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava organizează o serie de evenimente culturale cu prilejul Zilei BUCOVINEI

Conform caietului de sarcini, traseul liniei de cale ferată este în curbă cu raza de 350 metri, aspect care conduce la accentuarea fenomenului de degradare a traverselor de lemn și beton, precum și a prinderii șină – traversă, astfel încât starea actuală a căii este la limita instrucțională privind condițiile de siguranța circulației prevăzute în reglementările specifice CF în vigoare.

Totodată materialul mărunt de cale din alcătuirea suprastructurii căii înregistrează o uzură foarte ridicată iar prisma de piatră spartă este colmatată.

News Moldova îți recomandă și ...   Învelitoarea din tablă a sălii polivalente din Gura Humorului a fost smulsă de vânt și proiectată pe șosea

În vederea asigurării condițiilor de siguranța circulației feroviare este necesară executarea în regim de urgență a lucrărilor de înlocuire a traverselor de lemn și beton cu traverse de beton armat precompresat placate echipate cu prindere elastică, înlocuirea traverselor de lemn necorespunzătoare de pe zona contrașinelor exterioare viaduct nr. 5 cu traverse de lemn impregnate de stejar, înlocuirea materialului de cale uzat şi defect, ciuruirea prismei de piatră spartă.

Dacă din explicaţiile oferite rezultă clar necesitatea efectuării lucrărilor de reparaţii şi întreţinere, din păcate… nu au fost doritori, motiv pentru care aceste lucrări vor fi cel puţin amânate până la finalizarea unei noi licitaţii.

News Moldova îți recomandă și ...   Gheorghe Flutur, întâlnire cu nouă consuli onorofici din întreaga lume. Principala temă dezbătută, perspectivele investiționale ale județului Suceava


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top