Connect with us

Liliana AGHEORGHICESEI: „”Sunt rezistentă, răzbătătoare și foarte familiarizată cu provocările pe care orice femeie de afaceri le are de surmontat””

liliana-agheorghicesei:-“”sunt-rezistenta,-razbatatoare-si-foarte-familiarizata-cu-provocarile-pe-care-orice-femeie-de-afaceri-le-are-de-surmontat””

Revista Moldova Invest

Liliana AGHEORGHICESEI: „”Sunt rezistentă, răzbătătoare și foarte familiarizată cu provocările pe care orice femeie de afaceri le are de surmontat””

Liliana AGHEORGHICESEI: ""Sunt rezistentă, răzbătătoare și foarte familiarizată cu provocările pe care orice femeie de afaceri le are de surmontat"" - News Moldova

Liliana Agheorghicesei, președintele Patronatelor IMM jud. SUCEAVA, președinte al Federației Femeilor de Afaceri din regiunea Nord-Est, vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), ne-a vorbit despre parcusul său în mediul de afaceri, proiectele finalizate și perspectiva pentru acest an

Este o femeie cu o activitate de peste 30 de ani în mediul de afaceri, a cărei experiență o încadrează în postura de model pentru femeile active în mediul de afaceri.

Patronatul Județean Al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava a fost înființat pe 14 martie 2007, și încă de atunci, Liliana Agheorghicesei s-a ocupat de traietoria acestei organizații.

Patronatul și-a dezvoltat continuu activitatea – se pune un accent deosebit pe accesarea și implementarea de proiecte cu finanțare europeană, care să contribuie la sprijinirea tinerilor, femeilor, persoanelor care doresc să-și dezvolte competențele profesionale și antreprenoriale, sprijinirea antreprenorilor și a mediului de afaceri din România, formarea resursei umane pentru diverse sectoare economice.

Această organizație are experiență în implementarea de proiecte POSDRU, atât în calitate de beneficiar, cât și ca partener. Peste câtiva ani, în 2018, la momentul în care nimeni nu planificase ceva în acest sens pentru zona de Nord-Est, Liliana Agheorghicesei vine cu inițiativa de a construi o federație patronală a femeilor de afaceri din Regiunea Nord-Est.

În acest demers a fost ajutată de experiența pe care a dobândit-o încă din anul 2007, odată cu înființarea Patronatului județean al Femeilor de Afaceri. Anul 2023 va cuprinde continuarea implementării proiectelor europene care se află în derulare, accesarea de noi proiecte cu finanțare nerambursabilă și alte acțiuni, după cum se poate urmări în declarațiile doamnei Agheorghicesei.

Liliana AGHEORGHICESEI: ""Sunt rezistentă, răzbătătoare și foarte familiarizată cu provocările pe care orice femeie de afaceri le are de surmontat"" - News Moldova

“Sunt rezistentă, răzbătătoare și foarte familiarizată cu provocările pe care orice femeie de afaceri le are de surmontat”

Cu ce scop a fost înființată Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est și care sunt cele mai reprezentative 5 proiecte desfășurate de la înființare?

Cineva spunea, foarte frumos – cred eu: ”Nu merge încotro te duce cărarea, du-te, în schimb, acolo unde nu e nici o cărare și lasă o urmă”.  Cam așa vedeam lucrurile în anul 2018, când am luat inițiativa constituirii unei federații patronale a femeilor de afaceri din Regiunea Nord-Est, tocmai pentru că nu se gândise nimeni la așa ceva, în zona noastră.

News Moldova îți recomandă și ...   Consiliul Județean a avizat traseul drumului expres Suceava – Botoșani, pe o lungime de aproape 20 de kilometri

Activez în afaceri de 30 de ani, sunt rezistentă, răzbătătoare și foarte familiarizată cu provocările pe care orice femeie de afaceri le are de surmontat. Conștientizam că nu toate semenele mele au aceeași atitudine  și mi-am dat seama că pot să le impulsionez.

La nivel local acumulasem, deja experiența necesară, deoarece, încă din anul 2007, s-a născut Patronatul județean al Femeilor de Afaceri, o organizație de a cărei traiectorie m-am ocupat, alături de o echipa de oameni implicați. Activitatea acestuia s-a aflat  într-o continuă dezvoltare, punând un accent deosebit pe accesarea și implementarea de proiecte cu finanțare europeană, care să contribuie la sprijinirea tinerilor, femeilor, persoanelor care doresc să-și dezvolte competențele profesionale și antreprenoriale, sprijinirea antreprenorilor și a mediului de afaceri din România, formarea resursei umane pentru diverse sectoare economice.

Astfel, în prezent, organizația are experiență relevantă în implementarea de proiecte din cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), atât în calitate de beneficiar (5 proiecte), cât și ca partener (3 proiecte).

Așadar, am înființat această organizație la nivelul Regiunii de Nord-Est, extinzând, la scară largă, un organism care îți dovedise, deja, eficacitatea. Scopul acestei organizații este acela de a sprijini afirmarea femeilor în mediul antreprenorial, de a promova și apăra interesele femeilor de afaceri în raportul lor cu autoritățile publice locale și centrale precum și în relațiile cu alte organe și organisme din țară și din străinătate, de  a promova egalitatea de șanse și tratamentul egal între femei și bărbați, în domeniile antreprenorial și patronal. Evident, din start am avut în vedere inițierea, realizarea, derularea și implementarea de proiecte și programe, inclusiv pentru femei.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul Ioan Balan a solicitat Ministerului Dezvoltării informații privind accesarea programelor naționale de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

Rezultatele acestora au fost evidențiate echitabil și transparent, în cadrul unor evenimente de anvergură, și mă refer aici la faptul că, an de an, începând din 2007, am organizat  TOPUL FIRMELOR, beneficiind de suportul și implicarea Boardului de Conducere al organizației.

Liliana AGHEORGHICESEI: ""Sunt rezistentă, răzbătătoare și foarte familiarizată cu provocările pe care orice femeie de afaceri le are de surmontat"" - News Moldova

PROIECTE REPREZENTATIVE DESFĂȘURATE DE LA ÎNFIINȚARE

Primul proiect important și reprezentativ desfășurat de Federație a fost în anul 2018, cel al organizării GALEI FEMEILOR ANTREPRENOR, un eveniment de anvergură, derulat sub egida sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, eveniment la care au participat peste 300 de persoane.

Ne-au onorat cu prezența agenți economici, invitați de marcă din țară și străinătate, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice centrale, regionale și locale, a instituțiilor care susțin implicarea și dezvoltarea inițiativelor feminine în afaceri, în societate sau în cultură, parteneri și colaboratori ai Federației Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est și, evident, mass media.

În cadrul galei au fost premiate si 4 femei de afaceri de succes, din diverse domenii de activitate economică, care s-au remarcat prin rezultate deosebite în afaceri, prin produse și servicii recunoscute la nivel național și internațional. Evenimentul a marcat și lansarea oficială a Federatiei Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est.

News Moldova îți recomandă și ...   Pericol în zonele turistice: Bărbat mușcat de viperă la Voroneț, salvat în ultima clipă

Un alt proiect important a fost organizarea, în anul 2019, a GALEI ANTREPRENORILOR DIN REGIUNEA NORD-EST, un eveniment de amploare, care a marcat rezultatele economice deosebite înregistrate de agenți economici de top din regiunea Nord-Est, oferind premii de excelență celor mai de succes antreprenoare din regiunea Nord-Est.

Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților Guvernului Romaniei, a autorităților și instituțiilor publice centrale, regionale și locale, a altor organizații de la nivel local, național și internațional, precum și a unor parteneri și colaboratori ai Federației Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, alături de firme din regiunea Nord-Est.

Liliana AGHEORGHICESEI: ""Sunt rezistentă, răzbătătoare și foarte familiarizată cu provocările pe care orice femeie de afaceri le are de surmontat"" - News Moldova

Unul  dintre cele mai importante proiecte ale Federației Femeilor de Afaceri din regiunea Nord-Est a fost o acțiune organizată în anul 2021, respectiv o dezbatere publică națională cu tema “Turismul românesc: Între impas și oportunitate”, care a avut ca scop sprijinirea mediului de afaceri specific printr-un dialog continuu, constant și eficient cu autoritățile locale și centrale, ca o necesitate a stimulării turismului în România și a repoziționării acestuia ca pilon de creștere economică sustenabilă, după aproape 2 ani de pandemie COVID-19, care au avut un impact  negativ puternic și abrupt asupra industriei ospitalitații din România.

Dezbaterea organizată la Suceava a beneficiat de un iz de legendă datorită locației, respectiv Cetatea de Scaun a voievodului Ștefan cel Mare, aducând în prim plan ținutul de poveste al Bucovinei, cea mai importantă destinație turistică a României. Ne mândrim cu un ținut bogat în peisaje fermecătoare, impregnat de obiceiuri și tradiții unice, de locuri încărcate de istorie și credință, toate făcând din Bucovina o destinație turistică pe


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de toamnă 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – summer edition 2024

- read the e-paper version -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top