fbpx
Connect with us

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Suceava!

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Suceava! - News Moldova

Suceava

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Suceava!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Lumina Sfântă, considerată un simbol sacru în tradiția creștină ortodoxă, a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava de către o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Aceasta a fost întâmpinată cu solemnitate de către o mulțime de preoți și oficialități locale, printre care PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, primarul Sucevei, Ion Lungu, și viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

După aterizarea avionului care a adus Lumina Sfântă din Ierusalim, PS Damaschin Dorneanul a preluat lumina și a distribuit-o preoților prezenți pe aeroportul sucevean. Scopul acestui gest sacru este ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie a arhiepiscopiei, astfel încât preoții prezenți la eveniment să se deplaseze pe traseele deja stabilite spre protoeriile din zonă și să ofere lumină celorlalți preoți.

Această tradiție, începută în anul 2009, este inițiativa președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și a devenit un moment important în calendarul religios al zonei, simbolizând un moment de întrajutorare și comuniune spirituală între parohii.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top