Connect with us

MARTURIA INCREDIBILA a unui PADURAR atacat cu DRUJBA de catre HOTII de LEMNE!

Suceava

MARTURIA INCREDIBILA a unui PADURAR atacat cu DRUJBA de catre HOTII de LEMNE!

Marturie desprinsa din filmele de groază a unui PADURAR SUCEAVEAN. Evenimentele s-au petrecut pe raza ocolului silvic Frasin, Suceava

Balan Narcis Ionuț din cadrul Direcţiei Silvice Suceava – Ocolul Silvic Frasin a povestit in detaliu momentele de la sfarsitul lunii august cand acesta a fost atacat cu drujba de catre hotii de lemne .

„Ultima zi a lunii august a fost ziua in care m-am nascut a doua oara”

„Evenimentul s-a intamplat pe fondul unei constatari a unei sustrageri de material lemnos ilegal intr-o suprafata de fond forestier privat care are contract de paza cu Diresctia Silvica Suceava. Am fost anuntat de proprietar spre seara de faptul ca a gasit material lemnos pe o suprafata de pasune din apropierea padurii sale. M-am deplasat la fata locului unde intr-adevar erau o cantitate dematerial lemnos sectionata pregatita pentru a fi ridicata din acel loc” declara Balan Narcis Ionut.

Agresiunile au inceput imediat dupa constatataea ilegalitatii si efectuarea verificarilor in teren,  in momentul in care padurarul a incercat sa initieze un dialog cu persoana banuita ca se pregatea pentru incarcarea lemnului sustras .

A pornit motofierastraul, nu mi-a venit sa cred! A a venit efectiv spre mine cu motofierastraul pornit si accelerat repetand si amenintand ca ma omoara

„Nu am gandit nici un moment ca lucrurile vor lua o asemenea intorsatura, mai mult ,ca am fost foarte pasnic si le-am vorbit foarte frumos […] mi-am derulat intr-o fractiune de secunda firul vietii, m-am gandit, la copii sotie si ce pot sa fac ăpentru a scapa din acesta situatie de a-mi salva viata”

 „Fuga s-a dovedit a fi cea mai sanatoasa chiar daca este rusinoasa „

„Fiind alergat pe o distanta de 200 de metri cu motfierastraul pornit si accelerat sub amenintari si injurii, am alunecat si acesta m-a ajuns venind cu motofierastraul la o distanta foarte mica. E o senzatie care nu as dori-o la nimeni sa o traiasca”

Mai multe detalii despre marturia padurarului agresat le puteti urmari in inregistrarea filmarii .

„Ne-am dori ca pe viitor sa avem si noi cumva dreptate in contextul in care de cele mai multe ori noi facem patrule si asiguram paza fondului forestier de unii-singuri. 

Sa se faca cumva de a fi crezuti si noi si de a avea puterea cuvantului ”  declara Balan Narcis Ionut pe finalul emisiunii.

Reamintim cititorilor pentru o completa informare, ca la mometul actual mai puţin de jumătate din silvicultori sunt echipati cu arme pentru protectie si paza conform afirmatiilor dlui Silviu Geana presedintele  Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură „Silva”.

Agresiunile din fondul forestier sunt din ce in ce mai des intalnite in ultimul timp. Pe de o parte agresati sunt si cei din tabara activistilor, iar pe de cealalta parte sunt agresati personalul silvic de paza si protectie.

Aplicarea cu celeritate a sancțiunilor prevăzute de lege in astfel de cazuri de violenta, aplicarea legii in mod corect si nepreferential ,  ar fi primii pasi pentru a descuraja astfel de fenomene primitive, pentru ca intr-o Romania ce se doreste a fi Europeana, o Romanie a „normalitatii”, este inadmisibil sa fii atacat sau chiar ucis in timp ce iti faci meseria cu buna credinta.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Marturia incredibila a unui padurar atacat cu drujba de catre hotii de lemne!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top