fbpx
Connect with us

MĂRTURIA șocantă a unui PACIENT, martor al INCENDIULUI produs la SPITALUL din SUCEAVA

incendiu suceava - News Moldova

Suceava

MĂRTURIA șocantă a unui PACIENT, martor al INCENDIULUI produs la SPITALUL din SUCEAVA


Mărturia unui pacient internat azi noapte la Spitalul Județean Suceava

„Da, e-adevarat, s-a-ntamplat sa fiu internat intr-o sectie la et 8 a spitalului, pe la ora 0:50 cred, a sunat alarma de incendiu si am fost evacuati si noi de la et 8 impreuna cu tot spitalul… Deja era un pic fum pe tavan la noi la 8!… Incendiul a fost la etajul 4 la ginecologie…

incendiu suceava - News Moldova

Nu stim cauza, doar zvonuri o teava de apa s-a spart si probabil a provocat un scurtcircuit, zvonuri doar! O doamna de la etajul 4 destul de speriata care avea masca neagra de la inspiratia fumului, spunea ca au simtit un pic de miros de fum si imediat a inceput sa cada tavanul fals si sa se vada flacara. Realitatea e ca n-am vazut niciodata atat de multi oameni atat de inspaimantati, in socuri de panica, plangand si tremurand de emotie si frica si totodata n-as fi crezut ca personalul de serviciu poate fi atat de calm, de lucid si totodata amabili si ocrotitori cu multimea de bolnavi destul de inghesuiti intr-un final daca e sa ne gandim la situatia sanitara actuala. Ideea este ca dpdv tehnic protectiile instalatiilor electrice au lucrat impecabil, foarte selectiv, tot spitalul a fost alimentat cu energie tot timpul, lifturile au functionat pentru cei imobilizati pe targi, paturi si scaune cu rotile, noi cei care puteam sa ne deplasam am coborat in conditii bune pe scari.

Nu am fost scosi afara, am fost cu totii masati la et 2 la nivelul administrativ chiar in fata biroului managerului spitalului si in sectia imediat vecina cred ca Neurologie. Cred ca primul om din administratia orasului sosit aici a fost primarul Ion Lungu care a urcat imediat pe scari insotit de un gardian! Ca o concluzie personala actiunea de evacuare a fost impecabil realizata de personalul de serviciu cel putin de la noi, de la sectia diabet. Ne-am deplasat rapid cu destul calm, dirijati de asistentii si personalul de serviciu in aceasta noapte pe sectia noastra. Personal am fost impresionat de amabilitatea si agilitatea personalului de la sectia unde am fost gazduiti pentru a astepta lichidarea incidentului. Am fost indrumati cum sa ne asezam astfel incat sa nu blocam caile de acces care erau necesare bolnavilor in carucioare sau in paturile (ultramoderne si destul de usor de manuit), ni s-a dat apa de baut, masti pentru ca la evacuarea de urgenta n-am mai apucat sa-mi iau una, dezinfectant pentru maini, excelenta organizare, felicitari personalului medical si administrativ al spitalului, felicitari personalului de la diabet si neurologie! Si eu m-am autoresponsabilizat avand grija de nenea Aurel vecinul meu de pat care intamplator era si un pic schiop, un batranel maruntel, credincios si ireal de vorbaret din Bogdanesti!… Incidentul a fost rapid finalizat de pompierii care intr-adevar nu seamana deloc cu pompierii pe care-i stiam eu din tinerete.

Mi s-au parut totusi dotati cu echipament aparent prea greoi care mie cred ca mi-ar fi extrem de incomod si apasator de folosit mai ales cand trebuie sa te misti maxim de rapid. As fi curios sa aflu ce greutate are echipamentul complet al unui pompier din zilele noastre. In fine, a fost o zi sau o noapte pe care n-am s-o uit degraba! Acum am ajuns in salonul nostru din nou, este bine, un pic cam rece pentru ca au fost deschise geamurile pentru aerisire si pe hol miroase un pic a plastic ars… Ce chestie totusi!…

Ma internez si eu o data la 15 ani si iata, e cu artificii!… Sper sa se refaca repede sectia sau sectiile afectate pentru ca totul este impecabil in tot spitalul dar vreau sa subliniez din nou, am fost impresionat de amabilitatea si empatia personalului medical si administrativ al spitalului. Nu stiu cum s-a ajuns in situatia asta dar felicitari celor care au muncit pentru ca personalul si medical si administrativ sa ajunga sa aiba aceste mentalitati si atitudini pozitive cu pacientii!… Impresionant pentru mine!.. Va doresc tuturor Sanatate si un pic de noroc tuturor in viata asta pentru ca inteleg acum ca uneori e vital un pic de noroc atunci cand ai nevoie!… :)”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top