Connect with us

Medicul din SUCEAVA, care a declanșat ALARMA FALSĂ privind descoperirea PRIMULUI caz de VARIOLĂ a maimuței, internat de URGENȚĂ la PSIHIATRIE

Suceava

Medicul din SUCEAVA, care a declanșat ALARMA FALSĂ privind descoperirea PRIMULUI caz de VARIOLĂ a maimuței, internat de URGENȚĂ la PSIHIATRIE

Medicul infecționist Andi Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuți, a fost internat la Psihiatrie după ce a agresat, astăzi, 23.05.2022, o pacientă și alți colegi din spital

Se pare că medicul infecționist ar fi părăsit spitalul supărat de situația creată, după care s-a urcat în cabina unei mașini de la salubritate și nu mai voia să coboare.

„Am chemat poliția și paza și l-am izolat la Psihiatrie, la noi în spital. Urmează să fie transferat cu pază la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola din Iași”, a declarat Dan Vatră, Managerul Spitalului Municipal. 

Reamintim faptul că Andi Agrosoaie riscă să fie sancționat după ce a postat duminică, 22.05.2022, pe rețelele de socializare mai multe fotografii cu o pacientă în vârstă de 49 de ani, având erupții pe față și scriind: „Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuți secția boli infecțioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunțat Ministrul Sănătății”.

Spitalul Rădăuți și conducerea DSP Suceava au infirmat acest caz și au demarat o anchetă având în vedere faptul că medicul nu se afla la prima abatere.

„Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava  infirmă această suspiciune. Pe raza județului Suceava nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de îmbolnăvire.

Cazul de la Rădăuți este, din punct de vedere clinic și epidemiologic, al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acestă boală, conform șefului secție de Boli Infecțioase de la spitalul din localitate, medicul Angelica Popescu.

Principalul mod în care poate fi răspândită boala este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței”, a transmis Olivia Ioana Vlad, director general al DSP Suceava.

ANCHETĂ la Spitalul din Rădăuți, SUCEAVA! Un medic a lansat o ALARMA FALSĂ privind descoperirea PRIMULUI caz de VARIOLĂ


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top