fbpx
Connect with us

Merituoșii tineri SUCEVENI din lotul OLIMPIC sunt invitații Ministrului GHEORGHIU, astăzi, la Festivalul George Enescu

Suceava

Merituoșii tineri SUCEVENI din lotul OLIMPIC sunt invitații Ministrului GHEORGHIU, astăzi, la Festivalul George Enescu


Sucevenii Maria Rusu, Maria Tivodariu și Florin Lehaci, care au făcut parte din componența lotului olimpic de la Tokyo, au acceptat invitația ministrului Culturii de a participa în data de 8 septembrie la Festivalul Internațional George Enescu, alături de colegi din Federația Română de Canotaj

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, deputat de Suceava, a avut ocazia de a îi felicita personal pe aceștia pentru reușitele de la Tokyo. Sportivii au fost însoțiți de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, premiat cu argint la recent încheiatele Jocuri Paralimpice. Prezența olimpicilor de ieri a transformat Festivalul într-o sărbătoare a recunoașterii contribuției sportivilor români.

News Moldova îți recomandă și ...   Contractul de proiectare pentru Autostrada Pașcani-Suceava, PRELUNGIT până în decembrie 2023

Ministrul Culturii a fost bucuros de întâlnirea cu sportivii suceveni, declarând „Vreau să îi felicit pe acești oameni extraordinari pentru succesul și reziliența lor!

Consider că sportul și cultura ne oferă un sentiment unic de apartenență și mândrie națională. Atât Festivalul Internațional George Enescu, cât și olimpicii prezenți astăzi reușesc să trezească în noi aceleași trăiri și să realizăm că există o coerență și unitate între valorile pe care ei ni le inspiră și aspirațiile noastre ca români. Întâlnirea cu acești tineri îmi întăresc mândria de a fi sucevean.”

News Moldova îți recomandă și ...   Conducerea Spitalului de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" Suceava informare privind activitatea din cadrul Compartimentului de Cardiologie intervențională

Maria Rusu, Maria Tivodariu și Florin Lehaci, născuți în județul Suceava, au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, participând la probele de opt rame cu cârmaci, feminin și masculin. Tinerii sportivi sunt la începutul carierei lor olimpice și promit multe alte succese în viitor.

Nicoleta Bodnar și Simona Radiș au câștigat medalia de aur la proba de dublu vâsle feminin, reușind să stabilească și un nou record mondial când au terminat cursa cu un timop de 6:41,033.

Sucevenii Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au obținut medalia de argint la proba dublu rame.

News Moldova îți recomandă și ...   ACCIDENT RUTIER PE DN2 ÎN JUDEȚUL SUCEAVA. DOUĂ AUTOTURISME ȘI CINCI PERSOANE IMPLICATE ÎNTR-O COLIZIUNE

Barca de patru rame masculin a României, cu un echipaj format din Mihăiță Țigănescu, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari și Mugurel Semciuc au obținut  medalia de argint după o spectaculoasă și strânsă cursă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top