fbpx
Connect with us

Investiție de 6,8 milioane de euro în microbuze electrice pentru transportul elevilor din 26 de localități din Suceava!

cj suceava - News Moldova

Suceava

Investiție de 6,8 milioane de euro în microbuze electrice pentru transportul elevilor din 26 de localități din Suceava!


Contractul constă în furnizarea a 26 de microbuze electrice 16+1, în cadrul proiectului “Microbuze electrice pentru elevii din județul Suceava”

Acest contract este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului de proiecte C15 – Educație, Investiția 10: Dezvoltarea rețelei de scoli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.

microbuze electrice suceava e1701710355246 - News Moldova

Consiliul Județean Suceava implementează proiectul „Microbuze electrice pentru elevii din Județul Suceava”.

Contractul de finanțare a fost semnat în septembrie 2023, iar perioada de implementare a proiectului se încheie cel mai târziu la data de 31.12.2024.

Astfel, se achiziţionează microbuze electrice cu capacitate de 16 + 1 locuri pe scaune, pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar care funcţionează în localităţile eligibile ale judeţului Suceava.

Valoarea totală estimată fără TVA este de 30 172 560 lei.

În caietul de sarcini se menționează faptul că scopul acestei investiții vizează tranziția spre “verde”, care reprezintă punctul central al agendei Uniunii Europene pentru următorul deceniu, iar sistemele de învățământ joacă un rol important în aceste demersuri.

Se urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport prin furnizarea de microbuze școlare electrice

În acest context, obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea condițiilor de transport prin furnizarea de microbuze școlare electrice pentru elevii din zonele izolate cu populație scăzută a județului Suceava.

De asemenea, pentru elevii din unități administrativ-teritoriale cu un grad ridicat de inaccesibilitate la transportul școlar datorat lipsei microbuzelor, cu un învățământ preuniversitar în mediul rural/urban, izolat sau într-o zonă defavorizată, dar cu posibilitatea amplasării unei stații de încărcare pentru microbuzele electrice.

În plus, o parte din elevii acestor unități administrativ-teritoriale din județul Suceava sunt beneficiari de burse sociale.

Astfel, prin realizarea acestui proiect se facilitează accesul copiilor și tinerilor la educație, având loc protejarea mediului înconjurător în același timp.

Elevii din cele 26 de localități vor beneficia de un sistem de transport deservit cu mijloace de transport noi, moderne și nepoluante, care asigură creșterea vitezei de deplasare, scăderea timpilor de deplasare și, implicit, scăderea nivelului de poluare, datorită reducerii emisiilor de noxe și gaze cu efect de seră.

Consiliului Județean Suceava a anunțat că intenționează să achiziționeze microbuze electrice pentru a asigura transportul elevilor din 26 de localități – News Moldova

Achiziția de microbuze electrice pentru asigurarea transportului școlar va crea o siguranță sporită atât pentru șoferi și elevii pasageri, cât și pentru ceilalți participanți la trafic, întrucât microbuzele electrice ce vor fi achiziționate vor beneficia de tehnologii de siguranță modernă, care oferă asistență șoferului pentru evitarea unor situații care pot conduce la accidente rutiere.

În acest mod, se vor reduce costurile de întreținere/mentenanță preventivă și corectivă a autovehiculelor, datorită faptului că microbuzele beneficiază de tehnologie de ultimă generație și de garanție.

Dat fiind faptul că școlile din mediul rural sunt mai puțin accesibile și dispun de puține variante de transport, elevii parcurg distanțe lungi către școală, prin prezentul apel se urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport prin furnizarea de microbuze școlare “verzi”

Punctual, obiectivul specific al proiectului constă în dotarea, până la sfârșitul anului 2024, cu microbuze electrice „verzi”, a unităților de învățământ preuniversitar din raza administrativ-teritorială a comunelor beneficiare din județul Suceava.

Beneficiarii celor 26 de microbuze electrice vor fi 6.718 elevi din comunele Capu Câmpului, Moldova Sulița, Păltinoasa, Valea Moldovei, Frătăuții Noi, Sucevița, Rădăuți, Cornu Luncii, Vadu Moldovei, Șaru Dornei, Arbore, Forăști, Poiana Stampei, Grămești, Zvoriștea, Marginea, Horodnic de Sus, Ciprian Porumbescu, Straja, Horodniceni, Moldovița, Vatra Moldoviței, Ipotești, Izvoarele Sucevei, Frumosu și Dorna Arini.

Investiția în microbuze electrice pentru elevi va contribui la reducerea emisiilor poluante în atmosferă și la protejarea climei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 decembrie 2023.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top