Connect with us

Mii de CREDINCIOȘI au fost prezenți astăzi la Mănăstirea PUTNA! Au fost înmânate certificate de PELERIN tinerilor și COPIILOR

Suceava

Mii de CREDINCIOȘI au fost prezenți astăzi la Mănăstirea PUTNA! Au fost înmânate certificate de PELERIN tinerilor și COPIILOR

Sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare din acest an se înscrie în calendarul de manifestări ”Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”

Astăzi, manifestările Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal au fost organizate sub patronajul Academiei Române și al Patriarhiei Române și au fost dedicate aniversării a 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni și de la Primul Congres al Studenților Români, care au avut loc la Mănăstirea Putna, în 15–16 august 1871.

Cele două evenimente din 1871 au fost organizate de către studenții români de la Viena, reuniți în asociația „România Jună”, cu sprijinul studenților români din alte centre universitare și al multor români cu râvnă pentru unitatea neamului.

Sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare este cuprinsă în Acordul de asociere între Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural „Bucovina”, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Comuna Putna prin Consiliul local al comunei Putna și Mănăstirea Putna din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pentru organizarea și desfășurarea activităților de aniversare a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”.

Gheorghe Flutur a înmânat certificate de pelerin tinerilor și copiilor care au mers în pelerinaj la Mănăstirea Putna

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a înmânat, astăzi, certificate de pelerin tinerilor și copiilor care au mers în pelerinaj la Mănăstirea Putna la prăznuirea marelui voievod Ștefan cel Mare.

Am venit în pelerinaj din nou la mormântul marelui Ștefan. A venit multă lume îmbrăcată în costum popular, iar acesta este un semn de respect pentru înaintașii noștri. Putna este Ierusalimul neamului românesc și practic noi ne gândim de pe acum la marea sărbătoare din 15 august, când se împlinesc 150 de ani de la Marea sărbătoare de la Putna unde veneau Eminescu, Slavici, Ciprian Porumbescu.

Vom face un moment pentru a reedita ceea ce a fost atunci. Dar acum am venit cu smerenie să ne închinăm la mormântul marelui Ștefan, să participăm la slujbă și să încurajăm pelerinajul. Am dat și niște certificate de pelerin și copiilor și tinerilor care au curajul, care vin aici”, a declarat Gheorghe Flutur.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top