fbpx
Connect with us

Ministrul Dezvoltării, Adrian VEȘTEA, va efectua o vizită de lucru în municipiul Suceava

Ministrul Dezvoltării, Adrian VEȘTEA, va efectua o vizită de lucru în municipiul Suceava - News Moldova

Suceava

Ministrul Dezvoltării, Adrian VEȘTEA, va efectua o vizită de lucru în municipiul Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, va efectua o vizită de lucru la Suceava, vineri, conform anunțului făcut de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

Programul vizitei include o întâlnire cu șeful administrației județene la ora 14:00, urmată de o ședință de lucru. Apoi, ministrul va vizita Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, unde se desfășoară un proiect de reabilitare a ansamblului de clădiri al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, în valoare de peste 100 de milioane de lei, care include și Biserica Sfântul Gheorghe, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

De asemenea, va vizita și șantierul sălii polivalente din municipiul Suceava, un proiect cu o valoare de aproximativ 130 de milioane de lei. Ambele proiecte sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, care întâmpină dificultăți semnificative în privința plăților pentru lucrări.

Președintele Gheorghe Flutur a evidențiat și alte proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării, cum ar fi extinderea rețelei de gaz metan în 22 de primării din județul Suceava, în valoare de 47 de milioane de euro. Acestea se adaugă altor 37 de primării care au primit aprobarea încă din anul precedent. Aceste proiecte beneficiază localități precum Vicovu de Sus, Dolhasca, Dumbrăveni, Șcheia, Forăști, Baia, Todirești, Zamostea, Zvoriștea, Stroiești, Ilișești, Voitinel, Capu Câmpului, Valea Moldovei, Bilca, Pătrăuți, Râșca, Mușenița, Bălăceana, Vicovu de Jos, Dolhești și Drăgușeni.

Flutur și-a exprimat recunoștința pentru eforturile primarilor implicate în aceste proiecte și a mulțumit Guvernului României și coaliției de guvernare pentru sprijinul acordat programelor de asigurare a sursei de energie alternativă pentru încălzirea populației, cu accent pe mediul rural, unde doar două orașe din cele 22 vor beneficia de gaze naturale.

De asemenea, a menționat colaborarea eficientă în cadrul coaliției de guvernare și a apreciat sprijinul parlamentarilor, în special al senatorului Ioan Stan, și al celorlalți membri ai parlamentului implicați în aceste proiecte esențiale pentru administrația publică locală.

Pentru rețelele de gaz metan, suma totală alocată în ultimul an prin programul național de investiții „Anghel Saligny” pentru 59 de localități (52 de comune și 7 orașe) din județul Suceava se ridică la aproximativ 270 de milioane de euro, având în vedere că acestea acoperă aproximativ 25% din populația județului. Flutur a precizat că programul „Anghel Saligny” a avut două etape, prima etapă incluzând 33 de unități administrativ-teritoriale plus 4 finanțate din fonduri europene, iar etapa actuală vizează încă 22 de astfel de unități, în total 59 de primării.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top