fbpx
Connect with us

Ministrul Dezvoltării, Adrian VEȘTEA, vizită de lucru în municipiul Suceava. Care au fost principalele teme discutate

ministrul-dezvoltarii,-adrian-vestea,-vizita-de-lucru-in-municipiul-suceava.-care-au-fost-principalele teme discutate

Suceava

Ministrul Dezvoltării, Adrian VEȘTEA, vizită de lucru în municipiul Suceava. Care au fost principalele teme discutate

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Imagine WhatsApp 2023 09 15 la 17.03.15 - Moldova Invest

Ministrul Adrian Ioan Veștea a condus o ședință, vineri 15 septembrie, în care s-au discutat și aprobat proiectele de gaz metan, destinate a fi implementate în 22 de primării din județul Suceava

Vineri, 15 septembrie 2023  a avut loc o întâlnire de lucru cu ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, la Sala Unirii a Palatului Administrativ din municipiul Suceava.

Principalul subiect al întâlnirii a fost aprobarea proiectelor rețelelor de gaz metan pentru 22 de primării din județul Suceava, pe lângă celelalte 37 de primării care au primit aprobarea încă de anul trecut.

IMG 20230915 WA0087 e1694789296585 - Moldova Invest

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, despre importanța și amploarea proiectelor de dezvoltare din județul Suceava

În cadrul întâlnirii, Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a evidențiat importanța și amploarea unor proiecte de dezvoltare și investiții din județul Suceava:

“Sunt foarte multe proiecte care au o pondere destul de mare, precum Spitalul Județean, în special proiectele de la Compania Națională de Investiții (C.N.I.), pentru care așteptăm să fie promulgată o hotărâre de Guvern.

Acestea includ corpul de spital de copii, finanțat prin împrumut extern, spitalul de boli infecțioase, pasajul subteran cu documentație evaluată la 10 milioane de euro, precum și investiția de 20 milioane de euro pentru consolidarea Palatului Administrativ.

flutur e1694790576593 - Moldova Invest

De asemenea, se ia în considerare un nou Program Regional care vizează o serie de proiecte de infrastructură rutieră, în valoare totală de 60 milioane de euro.” a explicat, Președintele CJ Suceava.

 „Este obligatoriu ca fiecare dintre beneficiari să încarce pe o platformă informațiile necesare, pentru ca proiectele să devină eligibile.”

Mai departe, în cadrul întâlnirii Ministrul Adrian Vestea a subliniat faptul că este obligatoriu ca fiecare dintre beneficiari să încarce pe o platformă (disponibilă la Ministerul Dezvoltării) o serie de informații esențiale pentru ca aceste proiecte să devină eligibile.

Ulterior, aceștia vor avea oportunitatea de a semna un astfel de contract. Este vorba despre un buget de 65 de miliarde de lei care va fi alocat și derulat până în anul 2028.

Cu două săptămâni în urmă, Ministerul Dezvoltării a distribuit cele 110 de microbuze achiziționate către cele 110 unități administrativ-teritoriale din cele 41 de județe. În acest context,  ministrul a comunicat:

„În urmă cu două săptămâni am repartizat cele 110 microbuze cumpărate de MDLPA în cele 110 UAT din cele 41 de județe.

IMG 20230915 WA0078 e1694790626288 - Moldova Invest

În acest context, Județul Suceava a primit, conform procedurii implementate de Ministerul Dezvoltării, 4 microbuze pentru: Udești, Dolhasca, Broșteni și Calafindești. Pentru comuna Calafindești semnăm chiar astăzi contractul.” a mai adăugat ministrul Adrian Veștea.

S-a semnat Ordinul de ministru comun de către Ministerul Dezvoltării prin ministrul Adrian Ioan Veștea și Ministerul Energiei, prin ministrul Sebastian Burduja, aprobându-se o valoare de circa 235 mili


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top