Connect with us

Mirela ROȘCA, coordonator al Centrului de Informare Turistică: ”În fiecare an dezvoltăm localitatea, încât să atragem mult mai mulți turiști la Mălini”

Suceava

Mirela ROȘCA, coordonator al Centrului de Informare Turistică: ”În fiecare an dezvoltăm localitatea, încât să atragem mult mai mulți turiști la Mălini”

Localitatea suceveană MĂLINI a devenit în luna martie a acestui an stațiune turistică de interes local

Prin promovarea ca stațiune turistică de interes local, localitatea Mălini are șanse mari în atragerea de finanțărilor nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

De asemnea localitatea Mălini face parte din două Rute Cultural Turistice, recunoscute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Este vorba despre Ruta Cultural Turistică a Caselor Memoriale din Bucovina, dezvoltată pe plan regional, și Ruta Cultural Turistică a Patrimoniului Muzeal din România, dezvoltată pe plan național.

Mirela ROȘCA – coordonatorul Centrului de Informare Turistică Mălini: ”Noi am demarat acest proiect în anul 2020 și practic anul acesta în martie am obținut și statutul de stațiune turistică

În cadrul emisiunii Agenda Primarului”  de la NEWS MOLDOVA, Mirela ROȘCA – coordonatorul Centrului de Informare Turistică Mălini, a declarat că primăria Mălini a demarat procedurile pentru statutul de ”Stațiune Turistică”  în anul 2020, iar la mai puțin de un an, au și primit această titulatură.

Inițiativa implementării acestui proiect aparține primarului Petru NISTOR care a propus să fie verificat și calculat în ”Statutul Stațiunilor Turistice” dacă localitatea Mălini reușește să obțină punctajul necesar pentru acest nou statut.

”Noi am demarat acest proiect în anul 2020 și practic anul acesta în martie am obținut și statutul de stațiune turistică. Din acest punct de vedere putem spune că nu a durat foarte puțin procedura. Spun că a fost destul de simplu deoarece ca infrastructură aveam tot ce e ce era necesar pentru a primi titulatura de ”stațiune turistică”.

Într-o zi la inițiativa domnului primar ne-am propus să verificăm în ”Statutul Stațiunii” dacă reușim să obținem punctajul necesar pentru a demara un proiect în urma căruia să primim acest statut. Minimul de puncte pentru a deveni stațiune turistică este de 90, iar în urma calculului nostru am obținut 255”, a declarat Mirela ROȘCA.

Mirela ROȘCA: ”În fiecare an dezvoltăm localitatea, încât să atragem mult mai mulți turiști la Mălini”

Mirela ROȘCA a mai declarat că în fiecare an, administrația publică locală implementează proiecte pentru a dezvolta atât zona, cât și relația dintre primărie și agenții economici care investesc în Mălini.

Mirela ROȘCA a mai subliniat că industria HORECA este generatoare de venituri, creează noi locuri de muncă, iar în acest context primăria menține o relație de colaborare cu agenții economici, încât să reușească împreună atragerea de noi turiști la Mălini.

”În fiecare an venim cu îmbunătățiri încât să dezvoltăm localitatea! În acest sens încercăm să atragem mult mai mulți turiști  în MăliniPutem spune că majoritatea proiectelor pe care le avem în derulare sunt pentru a susține atât agenții economici cât și industria din localitatea Mălini deoarece industria Horeca este generatoare de venituri și creează noi locuri de muncă”, a mai declarat Mirela ROȘCA.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top