fbpx
Connect with us

MOLDPROIECT-ASD din Suceava, firma ”dinastiei” Adomniței, a încheiat în acest an contracte din bani publici în valoare de 37 de milioane de lei

Untitlediiii - News Moldova

Suceava

MOLDPROIECT-ASD din Suceava, firma ”dinastiei” Adomniței, a încheiat în acest an contracte din bani publici în valoare de 37 de milioane de lei


Valoarea achizițiilor MOLDPROIECT-ASD SRL în urma unor licitații de atribuire este de 36 de milioane de lei, iar celor prin încredințare directă de circa 1.800.000 de lei. Aproape toate contractele au fost încheiate în județul SUCEAVA

MOLDPROIECT-ASD SRL a fost înființată pe 26 august 2003, cu sediul social pe Strada Mihail Sadoveanu, Nr. 9 A, Suceava, având ca obiect de activitate activități de arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică legate de acestea. Firma este administrată de Adomniței Cătălina, care are și calitatea de asociat în firmă cu 25 %, restul de 75 % fiind deținut de Adomniței Robert-Constantin. Cei doi dețin încă o firmă de arhitectură, HIGH PERFORMANCE CONCEPT SRL, cu sediul tot în Suceava. Firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3.765.209 de lei în 2022. În 2022 firma a avut 15 angajați, cei mai mulți în 20 de ani de existență.

Untitled13141 - News Moldova

Până în 2022, firma a fost deținută și administrată de Bogdan Adomniței, decedat, între timp, într-un accident aviatic. Bogdan Adomniței este fratele mai mic al lui Cristian Adomniței, fost lider al Ligii Studenților Iași, fost ministru al Educației între 2007 și 2008, membru de seamă al PNL, fost președinte al Consiluliui Județean Iași.  Cristian Adomniței a fost condamnat la 3 ani și 2 luni, cu executare pentru fapte de corupție în 2020. Dosarul este încă în fază de judecată. NEWSMOLDOVA a scris, nu cu mult timp în urmă, despre cazul Cristian Adomniței:

Dosarul care îl vizează pe Cristian Adomniței a fost din nou amânat

Pe lista selectă a beneficiarilor serviciilor MOLDPROIECT-ASD SRL se află DNA SUCEAVA, INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ SUCEAVA și BIBLIOTECA BUCOVINEI „I.G. Sbiera” SUCEAVA

MOLDPROIECT-ASD SRL va asigura serviciille de realizare a raportului de expertiză tehnică și a raportului de audit energetic și a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru imobilul de pe strada Vasile Bumbac, nr.14, unde se află sediul DNA SUCEAVA. Contractul, cu încredințare directă, a fost semnat pe 12.06.2023, fiind în valoare de 147.000 de lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD de Suceava, Vlad POPESCU-PIEDONE solicită Ministrului Educației reducerea investițiilor în educație inițiate prin intermediul PNRR

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ SUCEAVA a încheiat un contract cu încredințare directă cu firma de arhitectură pe data de 02.10.2023. MOLDPROIECT-ASD va furniza serviciile de proiectare tehnică  în vederea obținerii avizelor, verificare tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție inclusiv asistenta tehnică din partea proiectantului pentru anveloparea și schimbarea acoperișului clădirii în care funcționează sediul ITM Suceava. Valoarea contractului este de 255.000 de lei.

Untitled14 2 - News Moldova

BIBLIOTECA BUCOVINEI „I.G. Sbiera” SUCEAVA a semnat cu MOLDPROIECT-ASD SRL un contract prin încredințare directă în valoare de 220.000 de lei. Firma va elabora raportul de audit energetic și raportul de expertiză tehnică și a documentației de avizare a lucrărilor de intervenţie care stau la baza reabilitării corpului B a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul PSD Gheorghe Mîndruță: „Legea pensiilor a fost adoptată!”

MOLDPROIECT-ASD SRL va întocmi, de asemenea, studiul de fezabilitatea și documentația necesară obținerii avizelor pentru extinderea și dotarea SPITALULUI MUNICIPAL VATRA DORNEI. Contractul a fost semnat pe 26.06.2023, fiind în valoare de 265.000 de lei.

MOLDPROIECT-ASD SRL  a semnat contracte cu atribuire directă în urma unor licitații în valoare de 36 de milioane de lei în ultimele  11 luni, din care 28 de milioane cu COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII

MOLDPROIECT-ASD SRL a câștigat loturi la 3 licitații consecutive pentru lucrări la Centrul social de recuperare și îngrijire ”Sfântul Nectarie”din comuna Putna, din județul Suceava. Proiectul este derulat prin COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII. Primul contract a fost încheiat pe 31.08.2023, în valoare de 4.859.003 de lei, pentru primul lot de lucrări scoase la licitație. Pentru al doilea lot, au fost două licitații, pe 12.10.2023 și pe pe 16.10.2023. Valoare contractelor a fost de  7.933.411 de lei fiecare, cuprinzând exact aceleași prestații. În momentul în care a câștigat prima licitație, era practic imposibil ca firma să nu-și adjudece și a doua licitație, fiind greu de crezut că autoritatea contractantă va respinge o ofertă identică, pentru exact aceleași lucrări. Ambele contracte constau în  construcții și instalatii de 5.604.577,27 lei;  montaj de  utilaje tehnologice în valoare de 8.194,16 lei; utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj de  2.072.241,48 de lei; dotări de 646.627,00 de lei; alte cheltuieli – 19.000,00 lei; organizare de șantier, în sumă de 19.000,00 de lei.

Firma administrată de Adomniței Cătălina va construi două săli de sport, fiecare cu 180 de locuri, în comuna finanțate de COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚI, în comuna Zvoriștea din județul Suceava și  comuna Deleni, satul Maxut, în județul Iași.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Ioan Balan: „România a susținut și continuă să susțină atât populația refugiată din Ucraina, cât și transporturile comerciale realizate pe cale terestră de către operatorii economici din statul vecin”

Firma MOLDPROIECT-ASD SRL a fost condusă până în 2022 de arhitectul Bogdan Adomniței, care a decdat în urma unui accident aviatic, fiind preluată de soția, Cătălina Adomniței, și fiul, Robert-Constantin Adomniței.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top