fbpx
Connect with us

Moș Nicolae vine cu surprize la VICOVU DE SUS – SUCEAVA! Primarul Vasile ILIUȚ: “Pandemia ne-a ambiționat”!

Agenda Primarului

Moș Nicolae vine cu surprize la VICOVU DE SUS – SUCEAVA! Primarul Vasile ILIUȚ: “Pandemia ne-a ambiționat”!


Moș Nicolae vine cu surprize la Vicovu de Sus, orașul pitoresc din județul Suceava, aflat la granița României cu Ucraina!

Primarul Vasile Iliuț și echipa sa de la Primărie a anunțat că de pe 6 decembrie în oraș se dă startul sărbătorilor de iarnă, prin deschiderea Târgului de Crăciun, dar și a patinoarului. Vicovenii au motive să se bucure în această perioada, pentru că peste an au reușit să realizeze lucruri importante pentru comunitate. Primarul  Iliuț spune că, în doar cinci luni de când este la conducerea Primăriei, a reușit, pe lângă obținerea unei finanțări uriașe pentru proiectul integral de apă-canal, și punerea în mișcare și a altor obiective prioritare: extinderea pieții locale, modernizarea străzii “Bisericii”, depunerea proiectului pentru podul de la Laura, dar și pentru ridicarea unei clinici moderne în oraș.

Reportajul amplu realizat la Vicovu de Sus în cadrul emisiunii AGENDA PRIMARULUI poate fi urmărit în linkul de mai jos!

Targ de Craciun si patinoar pentru vicoveni!

Târgul de Crăciun se va deschide pe 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae! Căsuțele din lemn, cochete, unde se vor găsi toate produsele care îi bucură pe cei mari și cei mici, au fost făcute de vrednicii meșteșugari din Vicovu.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei VULTUREȘTI, județul SUCEAVA, Cornel SALAMAHA, transmis cu ocazia Sărbătorilor Pascale

“Inițial, am vrut să le închiriem că să le punem aici, dar am constată că închirierea pentru o luna de zile ducea undeva la 8000 de euro. Dar cum  noi avem meseriași în zona foarte buni am decis cu consilierii locali să le facem noi și să le avem  de acum înainte pe o perioada mai lungă, pentru târgurile de Crăciun. Tot pe 6 decembrie vom da drumul la patioanarul din oraș, pe care l-am închiriat. Și va fi o bucurie pentru copii, va fi o bucurie pentru toți vicovenii. Au unde să facă un pic de sport, eu cred că va fi o chestie frumoasă și bună”, spune primarul Vasile Iliuț.

Piața din Vicovu, locul preferat în mod tradițional de vicoveni, mai mare și mai primitoare! 

Extinderea pieții orașului este un alt obiectiv necesar, mai ales că piața din Vicovu de Sus e una mare, deschisă în fiecare vineri și sâmbătă, unde vin mii de oameni. “Am văzut că pe an ce trece tot mai multă lume vine la piață și atunci am decis să o lărgim. Am adus în zona această câteva sute de bascule de piatră concasata, am bătătorit-o, încă suntem în contructie. O să facem aleile, tarabele pentru producători. Estimarea proiectului cred că se va duce undeva, la final, peste jumătate de milion de euro, cu tot cu tarabe, cu amenajare, cu pavare. Sperăm că la anul, cu ajutorul lui Dumnezeu, să finalizăm”, spune primarul Vasile Iliuț.

News Moldova îți recomandă și ...   MATERIAL LEMNOS CONFISCAT ȘI SANCȚIUNI APLICATE PENTRU ACTE ILICITE ÎN DOMENIUL SILVIC ÎN ZONA VATRA DORNEI ȘI CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Strada “Bisericii”, modernizată! Celelalte străzi așteaptă finalizarea lucrărilor la apă-canal

“Avem în vedere să betonam sau să asfaltăm toate străzile din Vicovu de Sus, însumate sunt undeva la 86 de kilometri. Să spunem că 30% sunt asfaltate și betonate, dar datorită proiectului de canal și apă, care trebuie sa aibă prioritate, am decis să nu mai continuăm cu betonarea și asfaltare. Pe 13 decembrie va fi licitația pentru canalizare și apă, iar în primăvară sperăm să dăm și drumul la proiectul la canal și apă”, speră primarul Vasile Iliuț. 

News Moldova îți recomandă și ...   Un bărbat s-a spânzurat într-o stație de încărcare a trotinetelor electrice din Burdujeni!

Reabilitarea podului din Laura, ridicarea unei clinici moderne în proximitatea spitalului local, continuarea lucrărilor la grădinița cu program prelungit de la Bivolarie sau realizarea în zona a unei săli de sport de 180 de locuri sunt alte proiecte care deja sunt conturate și așteaptă anul cel nou, pentru a fi puse pe făgașul dorit. “Pandemia aceasta un pic ne-a stagnat, dar ne-a și ambiționat”, este convins primarul de la Vicovu de Sus, Vasile Iliuț.  

În doar 5 luni de când este primar, Vasile ILIUȚ – VICOVU DE SUS a obținut o finanțare de 34 mil. de euro

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Agenda Primarului

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top