Connect with us

Multiple SUSPICIUNI (formă continuată) în ACHIZIȚIILE PUBLICE ale primăriei sucevene BOSANCI! EP. II

Suceava

Multiple SUSPICIUNI (formă continuată) în ACHIZIȚIILE PUBLICE ale primăriei sucevene BOSANCI! EP. II

Primarul-afacerist, Neculai MIRON, garantul mai multor licitații cu iz PENAL? 

Neculai MIRON, primarul comunei sucevene BOSANCI, a devenit garantul mai multor licitații cu iz PENAL, organizate pedurata mandatului său. Mai exact, acesta a fost foarte indulgent cu o serie de achiziții care pot face oricând obiectul unei anchete a Curții de Conturi.

Mai mult, potrivit unor surse din interiorul primăriei, care au dorit să-și păstreze anonimatul, primarul Neculai MIRON a recurs și la presiuni asupra funcționarilor publici pentru a fi încheiate unele contracte de achiziții servicii care  NU au fost aprobate de Consiliul Local.

Numeroase licitații dubioase organizate de primăria BOSANCI și supervizate de Neculai MIRON în dubla sa calitate de PRIMAR și simultan om de afaceri ridică serioase semne de întrebare legate de activitățile curente ale acestei administrații publice locale.

Pe parcursul a 3 materiale jurnalistice, vom documenta punctual un număr de 7 achiziții publice efectuate cu consimțământul primarului Neculai MIRON care indică forțări ale legislației în vigoare referitoare la activitatea achizițiilor publice din localitatea suceveană Bosanci.

  1. Achiziție autoutilitară basculabilă marca MAN;
  2. Achiziție corpuri iluminat LED;
  3. Achiziția unei sărărițe pentru împrăștierea materialului antiderapant pe timp de iarnă;
  4. Modernizarea curții interioare a primăriei;
  5. Închiriere autogunoieră în condițiile în care primăria BOSANCI are în dotare un astfel de utilaj;
  6. Diverse achiziții făcute fără aprobarea Consiliului Local Bosanci.
  7. Construirea unui Centru Medical în comună.

Multiple SUSPICIUNI (formă continuată) în ACHIZIȚIILE PUBLICE ale primăriei sucevene BOSANCI! EP. I

Alte 3 licitații cu iz PENAL girate de primarul Neculai MIRON

NUMĂRUL

Modernizarea curții interioare a primăriei BOSANCI ar fi fost realizată și cu utilajele SC MIRON CONSTRUCT SRL, firma de construcții a primarului Neculai MIRON 

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, în luna iunie a anului 2017, primăria BOSANCI a achiziționat lucrări de execuție pentru obiectivul de investiții „Modernizarea curţii interioare a primăriei”. Valoarea fără TVA a contractului intitulat „Imprejmuire parțială și amenajare platformă curte interioară”a fost de 138,991.12 RON.

De asemenea, în 2018, primăria BOSANCI a mai încheiat un contract pentru lucrări de amenajare a curții interioare a primăriei. Pentru împrejmuirea cu gard a 38 metri liniari și cu poartă de acces și pentru amenajarea curții interioară, primăria BOSANCI a plătit 11.750 RON. 

Contractul de lucrări din 2017 a fost adjudecat de Mateo Rustic Construct SRL, iar cel din 2018 a fost câștigat de PROEXPERT DESGIN SRL.

Mateo Rustic Construct SRL este o firmă de construcții din Suceava cu sediul in localitatea Ipotești. Firma este înființată în 2016 și se ocupă cu „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Acționartul societății este împărțit în mod egal între Constantin Bobu (50%) și Lăcrămioara Bobu (50%), cei doi fiind și administratorii firmei.

Întreprinderea are un număr de 32 de angajați, iar pentru anul 2020 a declarat un profit net de 4.964.311 RON la o cifră de afaceri de 18.001.058 RON.

La fel, PROEXPERT DESIGN SRL este tot o firmă din Suceava care se ocupă cu „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.  Administrator și unic acționar este Gabriel Pinteala.

Întreprinderea are un număr de 5 angajați, iar pentru anul 2020 a declarat un profit net de 103.796 RON la o cifră de afaceri de 483.850 RON.

Potrivit surselor News Moldova, pentru eliberarea terenului ar fi fost folosite persoanele de etnie romă din localitate și utilajele firmei de construcții SC MIRON CONSTRUCT SRL, firma primarului Neculai MIRON. 

Amenajarea curții interioare a Primăriei Bosanci a fost realizată cu bani de la bugetul local propriu, potrivit declarațiilor din presa locală a primarului Neculai MIRON. Toată curtea a fost pavată, împrejmuită, a fost achiziționată o poartă metalică și amenajat un podeț de intrare.

NUMĂRUL 5

Primăria BOSANCI a închiriat o autogunoieră în condițiile în care există deja un asemenea utilaj în proprietatea instituției

În 2017, primăria BOSANCI a achiziționat o autogunoieră, în valoare de 125.000 RON. Cu toate acestea, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), atât în 2018 cât și în 2019, primăria BOSANCI a contractat serviciile unei firme pentru închirierea utilajului – autogunoieră.

Pentru contractul din 2018 primăria BOSANCI a plătit 3.000 RON, iar pentru cel din 2019 a plătit 5.000 RON. 

NUMĂRUL 6

De asemenea, mai putem menţiona diverse achiziţii, care ar fi fost efectuate fără aprobarea Consiliului Local.

Potrivit surselor News Moldova, achiziția jaluzelelor pentru toată clădirea primăriei și achiziția de mobilier nou în unele birouri ar fi fost făcute fără girul Consiliului Local Bosanci. 

În 2017, SEAP a listat 3 achiziții publice ale primăriei BOSANCI care vizează achiziția de jaluzele. Societatea de la care au fost achiziționate jaluzelele este Salamander Com SRL din Suceava.

De asemenea, potrivit SEAP, mobilierul pentru birouri a fost achiziționat în anul 2018 prin intermediul a două contracte în valoare totală de 17.030 RON, fără TVA.

Mobilierul a fost livrat de firma DINAMIC CONSTRUCT SRL din Suceava.

Tot fără aprobarea Consiliului Local s-ar fi achiziţionat un tanc de combustibil de 2 tone, potrivit acelorași surse.

Surse locale au indicat pentru News Moldova faptul că acest tanc de combustibil a fost folosit doar o singură dată şi zace în curtea interioară a primăriei.

În continuare, vă vom supune atenției un ultim material pe această temă. Vă vom oferi noi exemple, elocvente, referitoare la „buna administrare” a acestei bogate localități din Suceava care a nimerit, din păcate, în mâinile unui personaj motivat de o puternică dorință de înavuțire personală în detrimentul comunității la frâiele căreia încă se află.

DISPENSARUL uman de la BOSANCI, Suceava demolat în condiții suspecte! Ar fi fost DISTRUSĂ și ARHIVA medicală

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top