fbpx
Connect with us

Nicolae CIUCĂ, despre performanțele LIBERALILOR conduși de GHEORGHE FLUTUR: „Județul Suceava, CAMPION la absorbția fondurilor europene”

Nicolae CIUCĂ, despre performanțele LIBERALILOR conduși de GHEORGHE FLUTUR: "Județul Suceava, CAMPION la absorbția fondurilor europene" - News Moldova

Suceava

Nicolae CIUCĂ, despre performanțele LIBERALILOR conduși de GHEORGHE FLUTUR: „Județul Suceava, CAMPION la absorbția fondurilor europene”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă a fost prezent vineri după-amiază, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, la lansarea candidaților Partidului Național Liberal pentru funcția de primar în cele 114 localități localități ale județului Suceava

La manifestare au fost prezenți Ligia Deca, ministrul Educației, europarlamentarului Rareș BOGDAN, președintele PNL Botoșani, Valeriu IFTIME paralamentarii PNL de Suceava Ioan BalanAngelica FădorDaniel Cadariu și Bogdan Gheorghiu, vicepreședinții Consiliului Județean Suceava Vasile Tofan și Niculai Barbă, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc. De asemnea la eveniment a luat cuvântul viceprimarul și candidatul pentru funcția de primar al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Nicolae CIUCĂ, despre performanțele LIBERALILOR conduși de GHEORGHE FLUTUR: "Județul Suceava, CAMPION la absorbția fondurilor europene" - News Moldova

Nicolae CIUCĂ: „Județul Suceava, campion la absorbția fondurilor europene”

Prezent la Suceava pentru a susține echipa liberală pentru alegerile locale, Nicolae Ciucă a subliniat rolul vital al administrațiilor liberale în dezvoltarea comunităților. Premierul a oferit exemplele  polilor de dezvoltare  Alba-Sibiu-Brașov și  Suceava-Botoșani au devenit adevărați poli de dezvoltare. Județul Suceava, în special, s-a remarcat în ultimii ani ca un veritabil ”campion al absorbției fondurilor europene.”

Premierul Nicolae Ciucă a trecut în revistă exemple concrete de investiții majore în infrastructură de care județul Suceava beneficiază datorită eforturilor guvernului pe care îl conduce: „Am insistat și ca autostrada A8 să înceapă și a început să fie construită. Am insistat ca drumul expres Suceava – Botoșani să fie de asemenea pus în execuție. De asemenea, Autostrada Nordului. Avem centura ocolitoare de la Gura Humorului. Avem toate aceste exemple care sunt înfăptuite”.

Nicolae CIUCĂ, despre performanțele LIBERALILOR conduși de GHEORGHE FLUTUR: "Județul Suceava, CAMPION la absorbția fondurilor europene" - News Moldova

Pe drumul cel bun, cu cel mai bun președinte, pe drumul cel bun cu cei mai buni primari!”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă este convins că Suceava se află pe drumul cel bun, Gheorghe Flutur și primarii liberali având o competență demonstrată în ceea ce privește implementarea de proiecte europene și întreprinderea de măsuri concrete pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc: „Președintele PNL Gheorghe Flutur și primarii liberali au demonstrat că știu să planifice, să facă proiecte europene și știu să dezvolte comunitățile. Și îmi exprim încrederea că județul Suceava, filiala PNL Suceava este într-adevăr pe drumul cel bun. Este pe drumul cel bun cu cea mai bună echipă de primari. Este pe drumul cel bun cu cea mai bună conducere de filială, cu cel mai bun primar în funcție și cel mai bun candidat la Primăria Suceava, și este pe drumul cel bun cu cel mai bun președinte de filială și cel mai bun președinte al Consiliului Județean, domnul Gheorghe Flutur”.

Nicolae Ciucă a remarcat că: ”A devenit o meserie de a duce în derizoriu ce s-a făcut bun în țară.” Totuși, a spus premierul, cei care insistă să nege progresul înregistrat de România în ultimii ani nu țin cont că realizările sunt meritul  oamenilor obișnuiți, în primul rând, nu al politicienilor.

Ciucă a subliniat avantajele apartenenței la UE. Din momentul aderării la UE în 2007, până în prezent, România a primit fonduri europene în valoare totală de 95 de miliarde de euro, contribuția țării noastre la bugetul UE fiind de 30 de miliarde de euro.

Premierul a încheiat alocuțiunea exprimându-și convingerea: ”După 9 iunie vom continua proiectele noastre de dezvoltare a comunităților locale și de dezvoltare a României și de înfăptuire a unei Românii puternice în Europa

Europarlamentarul Rareș BOGDAN: ”Gheorghe Flutur a atras în județul Suceava 3 miliarde de euro din fonduri europene: Cât Letonia și Estonia împreună”

Europarlamentarul a evidențiat ascensiunea spectaculoasă a Partidului Național Liberal sub conducerea lui Nicolae Ciucă, subliniind că, în doar doi ani, partidul a reușit să își dubleze sau chiar să își tripleze cota de popularitate, ajungând la 25%, poate chiar 30%.

Nicolae CIUCĂ, despre performanțele LIBERALILOR conduși de GHEORGHE FLUTUR: "Județul Suceava, CAMPION la absorbția fondurilor europene" - News MoldovaDe asemenea, a adus în discuție exemplul notabil al unor lideri liberali precum Gheorghe Flutur, Emil Boc și Ilie Bolojan, ilustrând astfel eficiența administrativă și rezultatele tangibile aduse de aceștia în diferitele lor mandate.

Rareș Bogdan nu s-a oprit doar la aspectele interne ale politicii românești, ci a abordat și provocările și luptele la nivel european, evidențiind amenințările la adresa valorilor europene, precum agresiunea Rusiei și extremismul. A menționat, de asemenea, eforturile susținute în Parlamentul European pentru protejarea creștinismului și contracararea unor inițiative care ar fi putut submina aceste valori.

În încheiere, a subliniat importanța consolidării administrațiilor liberale pentru progresul României, exprimând convingerea că o prezență mai puternică a acestora ar fi putut să conducă țara pe un traiectorie de dezvoltare similară cu cea a Poloniei:„Dacă ar fi fost mai multe administrații liberale, România era la nivelul Poloniei”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top