Connect with us

Noi oportunități pentru sucevenii cu VENIT MINIM garantat. Care sunt măsurile luate de AJOFM Suceava?

Suceava

Noi oportunități pentru sucevenii cu VENIT MINIM garantat. Care sunt măsurile luate de AJOFM Suceava?

În România, peste 413 000 de persoane sunt beneficiarii unui venit minim garantat

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) împreună cu Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) vor lansa la data de 1 februarie o campanie ce vizează persoanele cu un nivel redus de calificare numită „Campania națională de verificare a stabilirii și acordării ajutorului social și pentru identificarea măsurilor de creștere a ocupării persoanelor apte de munca”.

La nivel național, sunt 170 000 de titulari de venit minim garantat, dar numărul total al beneficiarilor reali este de peste 413 000: 257 000 sunt adulți, dintre care 120 000 sunt persoane apte de muncă, 32 000 au vârsta peste 65 de ani și 156 000 sunt copii, iar dintre aceștia 55 000 au vârsta sub 7 ani.

În momentul de față, 30% din locurile de muncă existente în toată Românoa sunt pentru muncitori necalificați, iar acest proiect își propune să ofere sprijin pentru obținerea unei calificări prin acces la cursuri de formare.

„Am stabilit cu reprezentanții agențiilor județene să comunice zilnic rezultatele discuțiilor pe care le au, în teren, cu beneficiarii de ajutor social, pentru a putea avea curând o evaluare națională pe categorii de grupuri vulnerabile. Este o etapă care va permite ulterior o intervenție a statului mai eficientă și mai țintită, în funcție de nevoile reale ale oamenilor” au precizat reprezentanții ANOFM în cadrul unui comunicat de presă.

Scopul principal al acestei mobilizări naționale este să ofere consiliere acelor beneficiari de venit minim garantat care sunt apți de muncă. Totodată, le vor facilita accesul la un loc de muncă oferit de angajatorii locali prin implicarea AJOFM-urilor.

Anca CAPVERDE: „Vrem să identificăm acele locuri de muncă care se pretează pentru persoanele cu un nivel mai redus de calificare”

„Este o campanie pe care am lansat împreună cu AJPIS. Am făcut o structură de abordare și de eficientizare a acestui demers.

Prima etapă este să contactăm angajatorii, să identificăm acele locuri de muncă care se pretează pentru persoanele cu un nivel mai redus de calificare și să identificăm și nevoia de formare a angajatorilor.

De asemenea, vrem să îi și informăm că avem o platformă de mediere a locurilor de muncă, în sistem electronic de mediere a muncii, unde își pot introduce singuri ofertele și îi contactează direct pe cei care intră pe site ul agenției noastre.” precizează Anca CAPVERDE, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava

Anca CAPVERDE: „ În Suceava trebuie să avem o abordare eficientă și precisă pentru a avea rezultatele așteptate

„În principiu, ne-am făcut o schiță de strategie și implementare a acestei campanii. Urmează să apelăm la toate cunoștințele și experiențele noastre în ceea ce privește abordarea angajatorilor, abordarea persoanelor din această categorie, cu nevoi speciale, greu încadrabile.

Campania de va desfășura la nivel național, în toate județele. În Suceava trebuie să avem o abordare eficientă și precisă pentru a avea rezultatele așteptate.

Cred că angajatorii trebuie sensibilizați puțin, și de asta am început să îi contactăm telefonic, să vedem care este nevoia lor de personal și de calificări, să îi înscriem la cursuri pe cei pe care îi identificăm doritori să își ridice nivelul de calificare și sunt convinsă că acest lucru îl vor face și celelalte agenții.

Cu siguranță vom colabora între noi și ne vom inspira și motiva reciproc. Fiecare regiune are specificul ei dar mai sunt și părți comune în legătură cu aceste persoane vulnerabile.”  a specificat Anca CAPVERDE, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava

Monitorizarea națională a locurilor de muncă le va asigura sucevenilor care beneficiază de ajutor social o rampă de lansare pe piața muncii. Este o campanie care va permite ulterior o intervenție a statului mai eficientă și mai țintită, în funcție de nevoile reale ale oamenilor.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top