fbpx
Connect with us

Număr mare de credincioși în pelerinaj la Mănăstirea Putna pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului

357552452 648408453991400 8870316509259094927 n 1920x1000 1 - News Moldova

Suceava

Număr mare de credincioși în pelerinaj la Mănăstirea Putna pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului


În aceste momente, o mare mulțime de credincioși se află într-un pelerinaj la Mănăstirea Putna din județul Suceava pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului, care este și hramul acestei mănăstiri

Pelerinii au început să se închine încă de aseară la mormântul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și la icoana Maicii Domnului, faimoasă pentru faptele miraculoase atribuite ei.

Un participant a declarat pentru radioiasi.ro  că este pentru prima dată când participă la acest eveniment și că au venit din Republica Moldova într-un grup de 32 de persoane.

News Moldova îți recomandă și ...   Ligia Deca, prezentă la a V-a ediție a Universității de vară MERITO Bucovina, unde a participat la un program de formare al profesorilor suceveni!

Un alt participant a menționat că această destinație a fost aleasă din cauza valorilor spirituale puternice pe care le simte aici și că fiecare persoană, român sau străin, ar putea experimenta această conexiune specială.

O altă participantă a explicat că a ales să poarte costumul popular pentru a exprima credința și legătura cu tradițiile și neamul ei.

Sărbătoarea va continua în această seară cu o slujbă în amintirea Sfinților Martiri Brâncoveni și a ctitorilor mănăstirii. În ziua următoare, este programată o procesiune pentru depunerea moaștelor Sfântului Iacob Putneanul în paraclisul mănăstirii.

News Moldova îți recomandă și ...   SCANDALUL verii la USV SUCEAVA generat de FALIMENTUL clubului de fotbal FORESTA. Reacția rectorului Valentin POPA

Sursa radioiasi.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top