fbpx
Connect with us

O tânără din Suceava a mers la Urgențe pentru a face avort. Ce a pățit doctorița care i-a explicat că nu se poate face la UPU?

spitalul-clinic-judetean-suceava-a-intrat-intr-o-noua-etapa-de-dezvoltare-–-moldova-invest

Suceava

O tânără din Suceava a mers la Urgențe pentru a face avort. Ce a pățit doctorița care i-a explicat că nu se poate face la UPU?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Medicii care se aflau de gardă marți seara în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au avut parte de o situație cu care nu s-au mai confruntat până acum.

O elevă în clasa a XII-a, în vârstă de 17 ani, împreună cu mama sa, s-au prezentat în UPU. Acestea le-au transmis doctorilor că tocmai au aflat că fata este însărcinată și au solicitat să i se facă avort.

Medicul-șef al UPU, dr. Liviu Cîrlan, a declarat că una dintre doctorițele de gardă le-a dus pe cele două într-un salon separat, unde le-a explicat că în Unitatea de Primiri Urgențe se intervine la urgențe, nu se fac chiuretaje la cerere și că trebuie să meargă la un medic ginecolog, fie în ambulatoriul spitalului, cu trimitere de la medicul de familie, fie la un cabinet privat. „Mama aflase ieri (n.r. marți) că fiica este însărcinată în 11 săptămâni și pentru ele era o urgență, dar cu tact și delicatețe medicul de gardă le-a explicat că nu se poate în UPU, că întreruperea la cerere a unei sarcini în evoluție nu este o urgență medicală. Ginecologul de gardă din spital le-ar fi spus același lucru”, a povestit dr. Cîrlan.

Conform medicilor, supărată că cererea nu i-a fost satisfăcută, adolescenta i-a spus doctoriței: „sunteți o nesimțită!” și a plecat furioasă. „Doctorița era în lacrimi. A zis că este pentru prima dată în viața ei când i-a spus cineva <nesimțită>. Este incredibil, cu atât mai mult cu cât a venit din partea unei adolescente, a unei eleve de liceu”, a mai spus cu amărăciune medicul-șef de la UPU, dr. Liviu Cîrlan.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top