fbpx
Connect with us

Pacient cu AVC acut, salvat de medicii neurologi și intervenționiști la Spitalul Județean de Urgență Suceava

Pacient cu AVC acut, salvat de medicii neurologi și intervenționiști la Spitalul Județean de Urgență Suceava - News Moldova

Suceava

Pacient cu AVC acut, salvat de medicii neurologi și intervenționiști la Spitalul Județean de Urgență Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În data de 17.05. 2023 a fost transferat la SJU Suceava, pe cale terestă, un angajat al Spitalului de Urgență Piatra Neamț, care a instalat un accident vascular cerebral ischemic acut în timpul orelor de serviciu

”Este un exemplu relevant pentru colaborarea dintre două unități medicale mari din nord-estul țării. Pentru acest pacient s-a inițiat tromboliza la Spitalul Județean Piatra Neamț, iar in continuare, la Spitalul Județean Suceava, s-a efectuat tratamentul endovascular (trombaspirație), în compartimentul de Radiologie Intervențională.

Pacientul a fost internat inițial pe secția ATI (12 ore) fiind ulterior transferat pe secția de Neurologie, cu evoluție favorabilă, intervenția precoce în acest caz fiind esențială pentru recuperarea deficitelor neurologice”, a declarat dr. Daniela Neagu, medic șef secție Neurologie în cadrul SJUSV.

Echipa medicală implicată a fost formată din dr. Ioana Boarescu, medic neurolog, dr. Creteanu Mihai Jr., dr. Husar Alexandra și medicul rezident Gabriel Mircea medici radiologi intervenționiști și dr. Titieni Denisa, medic ATI.

Echipa medicală a secției de Neurologie a Spitalului Județean Suceava a primit, în acest an, din partea Organizației Europene de Stroke, premiul Angels ”Platinum”, un premiu onorific, pentru a recompensa munca depusă și îngrijirile excelente în domeniul Accidentului Vascular Cerebral.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top