fbpx
Connect with us

Pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava își pot exprima mulțumirea sau nemulțumirea prin aplicația „Feedback SMS”

Spitalul Judetean de Urgenta Sfantul Ioan cel Nou din Suceava scaled - News Moldova

Suceava

Pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava își pot exprima mulțumirea sau nemulțumirea prin aplicația „Feedback SMS”


Spitalul Județean de Urgență Suceava oferă o nouă metodă de exprimare a mulțumirii sau nemulțumirii față de calitatea serviciilor medicale oferite pacienților internați prin aplicația „Feedback SMS”

Pacienții vor primi un sms pe telefon cu un link către un chestionar conținând întrebari despre experiența pe care au avut-o în spital. Destinatarul va primi un mesaj de la INFO SPITAL cu următorul text: „Vă rugăm să răspundeți întrebărilor din chestionarul următor. Spitalul Județean de Urgență Suceava” urmat de un link.

După accesarea acestui link pacientul va trebui să răspundă la un set de întrebari. La final, pacienții au posibilitatea să scrie observații referitoare la aspectele pozitive sau negative constatate pe perioada internării. Numerele de telefon pentru trimiterea mesajului vor fi preluate din fișa medicală a pacientului.

Răspunsurile pacientilor vor fi centralizate pe fiecare secție în parte, apoi vor fi analizate și dezbătute în Consiliul Medical și în Comitetul Director pentru a putea îmbunătăți activitatea medicală și serviciile oferite. În luna februarie, numai 12 % din pacienții care au primit aceste chestionare au răspuns.

Reprezentanții instituției medicale speră ca acest procent să crească pe viitor, pentru ca astfel să poată îmbunătăți calitatea serviciilor oferite în cadrul spitalului.        

“În perioada 1-28 februarie 2023 au primit chestionare, prin intermediul aplicatiei „Feedback SMS„ , un număr de 2644 de pacienți din care doar 335 au răspuns. Dintre acestia 59 % sunt la prima internare în acest spital si 56 % au ajuns la spital cu afecțiuni care necesitau internare si interventie de urgenta prin UPU restul fiind pacienti care s-au prezentat cu bilete de trimitere pentru internare prin departamentul de internare pentru pacienti cronici”, au mai transmis aceștia.

87 % dintre cei chestionați se declară multumiți de amabilitatea cu care au fost primiti și 82 % consideră ca au fost informați corect despre boală, tratament, risc operator si prognostic.

196 din 319 pacienti declară că nu au sesizat nici o formă de condiționare a actului medical și 283 din 325 precizează că nu au simțit nevoia de a recompensa prin diverse mijloace un cadru medical pentru a beneficia de mai multă atentie.

Din cei 330 de pacienti care au raspuns la chestionar, aproximativ 280 apreciaza atitudinea personalului la primire si pe parcursul internarii precum si calitatea comunicarii ca fiind bună și foarte bună.

De asemenea, 305 pacienti din 335 apreciaza ca buna si foarte buna ingrijirea acordata de medici si aproximativ 87 % declara acest lucru si despre ingrijirea acordata de asistente si infirmiere.

La final 85 % dintre pacienți se declară parțial și foarte multumiti de calitatea serviciilor si conditiilor din spital si 71 % dintre ei ar recomanda altor persoane, prieteni, rude să apeleze la serviciile Spitalului Judetean Suceava.

raspunsuri chestionare Feb 2023 1 scaled - News Moldova

raspunsuri chestionare Feb 2023 2 scaled - News Moldova

raspunsuri chestionare Feb 2023 3 scaled - News Moldova

raspunsuri chestionare Feb 2023 4 scaled - News Moldova

raspunsuri chestionare Feb 2023 5 scaled - News Moldova

raspunsuri chestionare Feb 2023 6 scaled - News Moldova

raspunsuri chestionare Feb 2023 7 scaled - News Moldova

raspunsuri chestionare Feb 2023 8 scaled - News Moldova

raspunsuri chestionare Feb 2023 9 scaled - News Moldova

 


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top