Connect with us

Aeroportul SUCEAVA vizibil AFECTAT de pe urma PANDEMIEI! Traficul aerian a SCĂZUT dramatic

Suceava

Aeroportul SUCEAVA vizibil AFECTAT de pe urma PANDEMIEI! Traficul aerian a SCĂZUT dramatic

Aeroportul Suceava a înregistrat scăderi semnificative ale traficului aerian

Închiderea granițelor și restricțiile de călătorie către statele europene au redus mobilitatea persoanelor, pe toate căile – aerian, terestru sau cu feroviar – și prin urmare, efectele negative pentru aceste domenii s-au făcut imediat resimțite.

Cele mai mari aeroporturi din România au fost afectate direct de efectele pandemiei de coronavirus.

Cinci dintre cele mai mari aeroporturi din România au înregisrat scăderi masive în privința traficului de pasageri. Printre acestea, se numără Otopeni, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Sibiu. Companiile aeriene au asistat neputincioase la evoluția rapidă a crizei provocate de coronavirus. Acestea au înregistrat scăderi drastice ale deplasărilor în scop profesional sau personal cu până la 70%, raportat la anul 2019.

Totodată, numărul total al zborurilor din Europa s-a redus de la 11,1 milioane în 2019, la 5 milioane în 2020. Traficul intra-european a scăzut cu 54%, cel dintre Europa și restul lumii s-a redus cu 59%.

Care este situația la Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava?

În mod similar și Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava a înregistrat o scădere surprinzătoare a numărului de pasageri în 2020.  Traficul de călători s-a diminuat cu aproximativ 50% față de anul precedent. Astfel, numărul de pasageri a scăzut de la 430.123 de pasageri în 2019 (215.160 îmbarcați / 214.904 debarcați / 59 tranzit), la 189.199 de pasageri înregistrați în 2020.

Totodată, și serviciul de poșta și cel total de trafic de marfă aerian au înregistrat scăderi la nivelul traficului.

Din datele statistice oferite de conducerea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, se poate observa că s-au identificat scăderi de până la 55% la nivel național în ceea ce privește poșta aeriană.

Astfel, pe plan național, în anul 2020 s-a înregistrat o scădere a transporturilor de la 3,104, cât era în 2019 la 1,394. În plan local, nu s-a înregistrat niciun zbor de acest tip. La fel este și situația cu transporturile de marfă, care în plan local nu au înregistrat trafic, ele scăzând pe plan național cu 14%.

În ceea ce privește traficul total de mișcări aeronave de pe aeroportul Salcea,  situația este una dificilă. Numărul de zboruri pe care conducerea aeroportului l-a înregistrat în 2020 este de 2.558, o statistică mai bună față de aeroportul din Sibiu care a înregistrat 883 de aeronave în mișcare. În aceeași perioadă pe aeroportul din Iași s-a înregistrat trafic total de 5.699 aeronave.

Ion Măriuță, directorul Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava: „Eu am încercat să profit de toate măsurile de protecție pe care statul mi le-a oferit”

Referindu-se strict la situația angajaților Aeroportului Suceava, Ion Mariută a declarat că a făcut tot ce i-a stat în putință, conform legii, pentru a trece peste această perioadă dificilă.

„Eu am încercat să profit de toate măsurile de protecție pe care statul mi le-a oferit, începând de la șomaj tehnic într-o anumită perioadă, când șomajul tehnic era plătit de către stat. Ulterior, activitatea s-a diminuat de la 5 la 4 zile pe săptămână conform Alin. (3) al art. 52 din Codul muncii.

În lunile iunie și iulie a anului trecut, am redus timpul de muncă și implicit salariile angajaților, pentru angajații cu contract individual de muncă aflat în activitate.

În perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021 s-au luat în considerare reducerea timpului de muncă și a salariilor conform prevederilor OUG nr. 132/ 2020, privind măsurile de sprijin destinate salariaților și angajatorilor pentru a diminua răspândirea coronavirusului ” a declarat Ion Măriuță, directorul Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top