Connect with us

Parlamentul votează ASTĂZI prima moțiune de CENZURĂ împotriva Guvernului CÎȚU! Mirela ADOMNICĂI (PSD): ”România are șansa de a scăpa de un guvern INCOMPETENT”

Suceava

Parlamentul votează ASTĂZI prima moțiune de CENZURĂ împotriva Guvernului CÎȚU! Mirela ADOMNICĂI (PSD): ”România are șansa de a scăpa de un guvern INCOMPETENT”

Parlamentarii dezbat și votează, marți, moțiunea de cenzură depusă de PSD

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în şedinţă comună dezbat şi votează marţi prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată ”România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis, PSD are nevoie de 234 de voturi. Potrivit calculelor, dacă toți parlamentarii PSD și AUR ar fi prezenți și ar vota moțiunea, aceasta ar fi respinsă. În acest moment, PSD și AUR reușesc să strângă cel mult 204 voturi, cu 30 mai puțin decât majoritatea necesară pentru adoptarea moțiunii.

VEZI AICI: 

Parlamentul DEZBATE şi votează ASTĂZI prima moțiune de CENZURĂ împotriva Guvernului CÎȚU

Mirela ADOMNICĂI: ”Cîțu a împovărat România cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 până-n aprilie 2021. ”

Deputatul PSD de Suceava, Mirela ADOMNICĂI a declarat că astăzi este momentul în care România are șansa de a scăpa de sărăcie, de hoție, de un guvern incompetent și dușman al românilor.
Mirela ADOMNICĂI a ținut să menționeze că premierul Cîțu a împovărat România cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 până-n aprilie 2021, dar a și împrumutat România cu peste 1.300 de euro în fiecare secundă și ritmul se amplifică, fără ca cineva să explice, oficial, pe ce se irosesc aceste împrumuturi gigantice.
Este momentul în care România are șansa de a scăpa de sărăcie, de hoție, de un guvern incompetent și dușman al românilor.
 Orice parlamentar #responsabil, patriot și iubitor de neam, care a înțeles că a fost trimis în Parlament de români și că are datoria sfântă de a apăra poporul și țara, indiferent de orientarea sa politică, trebuie, prin votul său, să oprească afundarea României în austeritate cronică! Are #datoria de onoare să oprească, prin demiterea guvernului Cîțu, prin moțiune de cenzură, succesiunea de crize economice și sociale devastatoare pentru marea majoritate a populației.
▪️Merită guvernul Cîțu, care minte și își bate joc, în mod repetat, încălcând sistematic promisiunile privind majorarea alocațiilor, să mai decidă pentru copii și familiile lor?
▪️Mai putem avea încredere în guvernul Cîțu, care a eșuat lamentabil în privința PNRR, reușind performanța amară de a face România de rușine în fața Europei, prin incompetența și superficialitatea miniștrilor săi, care nici după trei încercări n-au fost capabili să prezinte un Plan Național de Redresare și Reziliență care să respecte criteriile și să fie aprobat de Comisia Europeană?
▪️De ce Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca, Luxembourg, Austria, Slovacia, Letonia, Germania, Italia, Belgia au fost capabile să înțeleagă cerințele Comisiei Europene?
De ce a fost nevoie să fim ultimii pentru care PNRR va primi aprobare undeva în toamnă și să pierdem cei aproximativ 1,9 miliarde de euro promiși, care nu vor mai ajunge în țară? Suntem siguri că, dacă va rămâne în funcție acest guvern, va reuși, a patra oară, să convingă CE? Eu sunt sigur că nu! Oricum, România a pierdut startul pentru reconstrucția economică!
▪️Mai are dreptul guvernul Cîțu, care ne-a adus în case o austeritate cruntă prin împrumuturile nebunești care au îndatorat România pentru 100 de ani, să decidă soarta a milioane de români?
Cîțu a împovărat România cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 până-n aprilie 2021. Ne-a împrumutat cu peste 1.300 de euro în fiecare secundă și ritmul se amplifică, fără ca cineva să explice, oficial, pe ce se irosesc aceste împrumuturi gigantice. Salariile nu cresc, pensiile nu cresc, alocațiile nu cresc, infrastructura nu se dezvoltă, investiții nu se fac, agricultura nu este ajutată, IMM-urile nu sunt susținute!
 Atunci, unde, pe ce se duc banii ce vor fi decontați de poporul român? Guvernul Cîțu, care vorbește de transparență așa cum respiră, refuză cu ostentație să explice pe ce a cheltuit banii!
 Miliarde de euro au fost împrumutate în ultimul an și n-au adus niciun progres, nicio dezvoltare, nicio bunăstare! Românii trăiesc în sărăcie, bolnavi, condamnați să renunțe la școală, fără speranță, fără demnitate!
 Este timpul să punem capăt bătăii de joc numită Cîțu, PNL/USR-PLUS/UDMR, a declarat Mirela ADOMNICĂI.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top