fbpx
Connect with us

Parteneriat între CJ Suceava și CNAIR pentru tronsonul Suceava-Păltinoasa al Autostrăzii Nordului

405506033 661418562843843 1059438109682300799 n - News Moldova

Suceava

Parteneriat între CJ Suceava și CNAIR pentru tronsonul Suceava-Păltinoasa al Autostrăzii Nordului


Parteneriatul recent anunțat de către Gheorghe Flutur între Consiliul Județean Suceava și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru elaborarea documentației referitoare la tronsonul de la Suceava la Păltinoasa din Autostrada Nordului a primit aprobarea unanimă a deliberativului județean sucevean

Această înțelegere acordă administrației județene din Suceava libertatea necesară pentru pregătirea documentației esențiale – studiul de fezabilitate – pentru tronsonul respectiv al autostrăzii. După semnarea acordului cu CNAIR, CJ Suceava va finaliza al treilea demers similar, după cel legat de studiul de fezabilitate pentru centura în profil de autostradă a orașului Gura Humorului și încheierea unui drum ce se conectează la viitoarea șosea de centură a aceluiași oraș (care face parte din viitoarea Autostradă a Nordului), precum și drumul expres de la Suceava la Botoșani.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat în cadrul ședinței de miercuri a deliberativului județean că se referă la un segment din lotul 3 al Autostrăzii Nordului (de la Vatra Dornei la Suceava). Autostrada de mare viteză Baia Mare – Bistrița (prin Dej) – Vatra Dornei – Suceava, cunoscută și sub denumirea de „Autostrada Nordului”, a fost consacrată legal și se întinde pe o lungime totală de aproximativ 300 de kilometri. Inițial, progresul cel mai semnificativ părea a fi realizarea studiului de fezabilitate pentru lotul 3, însă ulterior situația s-a schimbat, iar contractul a fost reziliat.

Între timp, CJ Suceava a acceptat să elaboreze proiectul pentru faza de studiu de fezabilitate pentru centura Humorului, în timp ce rezilierea contractului pentru restul lotului 3 nu a fost primită cu entuziasm. Pentru a menține o anumită continuitate și legătură cu o altă autostradă de mare viteză, s-a decis ca CJ să elaboreze studiul pentru porțiunea de la Suceava la centura Humorului, având în vedere că acest tronson urma să se intersecteze cu viitoarea autostradă A7.

„Această abordare ne permite, dacă avem un proiect complet, să abordăm Ministerul Transporturilor pentru a finaliza Autostrada Nordului până la Voroneț. Prin implicarea noastră în varianta ocolitoare Humor, am câștigat timp și, dacă avem documentația pentru ruta de la Suceava prin Vornicenii Mari, Drăgoiești, Berchișești, Capu Codrului până la Păltinoasa, putem propune un proiect complet pentru Autostrada Nordului. De aceea am solicitat implicarea noastră, a Consiliului Județean Suceava, pentru a iniția procedurile și a nu pierde timpul”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Pe teritoriul județului Suceava există două loturi din viitoarea Autostradă a Nordului, unul fiind Bistrița – Vatra Dornei, unde contractul nu a fost reziliat, însă a apărut o problemă legată de un viitor nod rutier care a generat discuții contradictorii. „Recent, am avut o mediere pentru Poiana Stampei. Reprezentanții CJ Suceava au intervenit și credem că am soluționat problema împreună cu Primăria Poiana Stampei”, a menționat Gheorghe Flutur.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top