fbpx
Connect with us

Patru inculpați, printre care și un sucevean, ARESTAȚI într-un dosar de trafic de droguri de risc și de mare risc

1 - News Moldova

Suceava

Patru inculpați, printre care și un sucevean, ARESTAȚI într-un dosar de trafic de droguri de risc și de mare risc


La datele de 09 și 10.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deține autorizație

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru inculpați, din județele Iași, Suceava și Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (JWH 210 și heroină) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de astfel de substanțe de pe raza acestor județe

De asemenea, inculpații, parte dintre aceștia condamnați anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberați condiționat, au aprovizionat cu substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA) și droguri de mare risc (JWH 210) deținuții încarcerați în penitenciarele din București și Botoșani.

Cu ocazia celor 9 percheziții domiciliare efectuate la data de 09.03.2023 în județele Iași, Suceava și Cluj Napoca, au fost identificate și ridicate 100 grame de canabis, 90 doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi (3 CMC), 5 coli impregnate cu JWH -210, 65 grame de substanță vegetală impregnata cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și suma de 13.000 lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Iași – Serviciul Antidrog, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O.  Cluj, B.C.C.O.  București, B.C.C.O. Ploiești, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Buzău, S.C.C.O. Vrancea, I.P.J. Iași, și jandarmilor din cadrul B.S.I.J. București,  I.J.J. Iași și  I.J.J. Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale și UTAI Iași. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top