fbpx
Connect with us

Pe 22 iunie, moaștele Sf. Ioan cel Nou vor fi scoase pe străzile din Suceava

Pe 22 iunie, moaștele Sf. Ioan cel Nou vor fi scoase pe străzile din Suceava - News Moldova

Suceava

Pe 22 iunie, moaștele Sf. Ioan cel Nou vor fi scoase pe străzile din Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Pe 22 iunie, ora 18:00, va avea loc procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou pe străzile centrale din municipiul Suceava.

Baldachinul va fi scos spre închinare în curtea Mănăstirii cu același nume din Suceava, la fel ca în fiecare vară.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis că “la procesiunea Calea Sfinților, racla cu moaștele va fi purtată de clerici și monahi pe străzile orașului Suceava.

Procesiunea va avea loc pe următorul traseu: ieșirea din curtea Catedralei Arhiepiscopale se va face pe strada Ion Vodă Viteazul, iar prima oprire va fi la Biserica Învierea Domnului.

Apoi, procesiunea se va îndrepta spre strada Ana Ipătescu, cu oprire la Biserica Domnițelor, după care se va merge pe strada Petru Rareș, cu oprire la Biserica Sfântul Dumitru.

Se vor străbate străzile Curtea Domnească, Vasile Alecsandri și Mihai Eminescu, următoarea oprire fiind la Biserica Sfântul Nicolae.

De aici se va pleca pe strada Mărășești spre Biserica Nașterea Domnului (Catedrala), unde va fi cea de-a cincea oprire.

După această oprire, se va merge pe bulevardul George Enescu și strada Universității, o nouă oprire fiind prevăzută în intersecția Nordic.

Următoarea oprire va avea loc în fața Universității Ștefan cel Mare, apoi se va pleca pe bulevardul 1 Mai spre Primărie și spre Palatul de Justiție, unde vor avea loc alte două opriri.

Traseul va continua spre Biblioteca Bucovinei, unde va fi cea de-a zecea oprire, iar apoi se va coborâ pe strada Mitropoliei până la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou”.

În dimineața zilei de duminică, 23 iunie, va fi săvârșită liturghia arhierească, iar de la ora 18:00 va avea loc un concert de muzică bizantină. După încheierea concertului, pe scena amenajată în incinta ansamblului monastic va avea loc slujba de priveghere. Aceasta va fi urmată de liturghia de noapte, oficiată în paraclisul Catedralei Arhiepiscopale.

În ziua următoare, luni, 24 iunie, liturghia va fi săvârșită de mai mulți ierarhi, membri ai Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, printre care Teodosie, arhiepiscop al Tomisului. Programul hramului se va încheia cu Parastasul Voievozilor, slujbă de pomenire a domnilor Moldovei, care va avea loc în Cetatea de Scaun a Sucevei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top