fbpx
Connect with us

Peste 1.000 de angajați din învățământul sucevean și-au cerut drepturile în stradă

Peste 1.000 de angajați din învățământul sucevean și-au cerut drepturile în stradă - News Moldova

Suceava

Peste 1.000 de angajați din învățământul sucevean și-au cerut drepturile în stradă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Vineri, 26 mai, protestul general al angajaților din sistemul de învățământ s-a mutat în stradă, iar prezența masivă a acestora în cadrul adunării de pe esplanada Casei de Cultură atrage atenția guvernanților, semnal pe care nu ar trebui să-l ignore

Cei peste 1.000 de participanți, care s-au adunat în jurul orei 11.00, au arătat o hotărâre puternică de a continua ceea ce au început în data de 22 mai, având în vedere că participarea la greva generală în unitățile de învățământ din județ se menține constantă, conform informațiilor sindicaliștilor.

Nimeni nu renunță în acest moment, iar nemulțumirile angajaților din sistem nu par să scadă, dimpotrivă, cresc, în timp ce guvernanții fac diverse oferte și propun soluții.

“Suntem uniți. Am intrat în această luptă cu un singur instrument care ne va duce la victorie: solidaritatea. Peste 98% dintre școli sunt în grevă în a cincea zi. Niciodată în istoria României de după Revoluție nu am avut o grevă generală cu o participare de peste 98% a unităților școlare.

Vom continua greva generală până când Guvernul va face o ofertă completă și clară pentru toate categoriile de personal”, a declarat profesorul Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor Libere din Învățământ Suceava.

Profesorii s-au prezentat la marșul din centrul Sucevei “înarmați” cu vuvuzele, megafon, fluier, dar mai ales cu pancarte pe care erau scrise lozinci precum “Fără Educație nu există performanță”, “4 la purtare pentru Guvernare”, “Cei care EDUCĂ sunt DEMNI de RESPECT”, “Curățenie-n instituții, Educația-n Constituție!”, “Performanța începe de la 6% din PIB!”, “Educația nu este o problemă, este un drept!”, “Greva Educației, greva demnității sociale”, și altele.

Participanții la mitingul de vineri au protestat timp de jumătate de oră pe esplanadă, apoi au pornit într-un marș către Prefectură, unde au rămas câteva minute pentru a-și face auzite vocile, strigând “Respect”, “Demnitate”, “Fără educație moare orice nație” și alte mesaje similare. După aceea, s-au întors în centrul Sucevei, unde liderii sindicali i-au îndemnat să rămână uniți și să continue greva până când vor obține ceea ce solicită.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top